El COAC Manresa obre una exposició per conèixer com són els despatxos d'arquitectura arreu del món

El recull d'il·lustracions de la manresana Sílvia García Campos es podrà veure de l'1 de juny a l'1 de juliol a la Casa Lluvià

Mostra d'una de les creacions de Sílvia García Camps
Mostra d'una de les creacions de Sílvia García Camps | Sílvia García Camps
Redacció
30 de maig del 2023
Actualitzat a les 10:27h
Entre l'1 de juny i l'1 de juliol, la seu del Col·legi d'Arquitectes a Manresa acollirà la mostra Domestic Workspaces, en la qual la il·lustradora i arquitecta Sílvia García Camps ha captat l'essència de 42 despatxos d'arquitectura, tant nacionals com internacionals, per donar a conèixer el panorama arquitectònic actual des d'una altra perspectiva: la domesticitat dels estudis.

A la mostra, l'arquitectura i l'interiorisme dels espais de treball dels arquitectes serveix per reflexionar sobre el diàleg que estableixen les persones amb els espais que ocupen a través dels objectes quotidians que les decoren. La il·lustradora utilitza un collage naïf resultant de la unió del dibuix a mà alçada d'aquests espais amb altres elements utilitzant la tecnologia.

La inauguració de l'exposició serà el dijous 1 de juny a les 7 de la tarda, a la Casa LLuvià, seu del Col·legi d'Arquitectes Comarques Centrals. Hi participarà Sílvia García, i serà un espai de trobada i debat sobre Per què estudis i no oficines?, i sobre el dibuix com a eina per a entendre l'entorn i els motius que la van portar la il·lustradora a tirar endavant aquest projecte.

L'exposició es podrà visitar a Manresa fins a l'1 de juliol: de dijous a dissabte de 6 de la tarda a 2/4 de 9 del vespre.
 

Sílvia García Camps

Nascuda a Manresa l'any 1990 i graduada en Arquitectura per l'ETSAB el 2015. Creadora de l'exposició Domestic Workspaces (octubre 2022, COAC Girona - maig 2022, La Capell - juliol 2022, ETSAV – febrer 2021, ESTAB - abril 2018, Galeria H20) i la Paradoxical Exhibition (desembre 2020, SpaceECH). L'arquitecta ha trobat en la il·lustració i el dibuix un estil molt personal on poder explorar i compondre realitats menys convencionals, que l'han portat a poder sortir de l'àmbit estrictament arquitectònic. Ha treballat per a marques de reconegut prestigi i les seves il·lustracions es poden veure en revistes i publicacions tant nacionals com internacionals. També ha impartit xerrades al Node Center de Berlín, UTSA de Sydney i al TEC-Arq de Costa Rica, entre d'altres.