Manresa apropa la menstruació als alumnes de primària i a famílies de preadolescents

La commemoració del Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones es tancarà dimecres amb l'estrena de l'obra "Silenci.Ada (o qualsevol altra dona)"

Txell Vall i Fina Tapias, dues de les interpretes de «Silenci.Ada», en una imatge d'arxiu
Txell Vall i Fina Tapias, dues de les interpretes de «Silenci.Ada», en una imatge d'arxiu | AFT
Redacció
29 de maig del 2023
Actualitzat a les 21:33h
El Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) ha programat per aquesta setmana dues obres de teatre amb les quals donarà per tancada la commemoració del Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones. D'una banda, ha programat l'obra infantilMenstruació, encén el canvi dirigida als nens i nenes de primària i a famílies de preadolescents i, de l'altra, Silenci.Ada (o qualsevol altra dona), una representació per donar visibilitat a malalties incompreses.

Menstruació, encén el canvi és una obra de la companyia Le Guignol Orthopédique amb la qual es pretén apropar la regla i les seves implicacions als nens i nenes de 5è i 6è de primària de vuit escoles de Manresa. També hi haurà una sessió dirigida a les famílies de preadolescents que es podrà veure a l'Auditori de la Plana de l'Om aquest dimarts a les 6 de la tarda. Tot i que la sessió serà gratuïta, cal reservar entrada a través de la pàgina web del Kursaal. També hi haurà servei de canguratge amb reserva prèvia trucant al 938 752 310 o enviant un correu a [email protected]
 

Visibilitzar malalties incompreses

Silenci.Ada (o qualsevol altra dona) és una obra que explica les vivències de tres dones que pateixen malalties diferents i que se senten incompreses pel seu entorn. Les actrius Fina Tapias, Maribel Montardit i Txell Vall es posaran a la pell d'aquests tres personatges que pateixen fibromiàlgia, endometriosi i problemes cardiovasculars.

En una primera part, els personatges escenificaran el seu dia a dia i, posteriorment, interrogaran les tres professionals del món sanitari que han ajudat a elaborar el guió i que passaran a tenir un paper actiu dins de l'obra. Es tracta de les doctores Núria Grané, especialitzada en ginecologia, Mercè López de Recalde, en reumatologia, i Meritxell Royuela, de la unitat de lípids i risc vascular, totes tres de la xarxa assistencial Althaia.

L'obra, ideada i impulsada per la Comissió de Salut del Consell Municipal de Dones, està dirigida pel director i dramaturg de la companyia Els Carlins, Climent Ribera, i es podrà veure dimecres a les 7 de la tarda al teatre Els Carlins. Es disposarà de servei de canguratge amb reserva prèvia i gratuïta a aquest enllaç.