Sant Joan de Vilatorrada premia el govern d'Alternativa i el PSC amb un regidor més a cada partit

Jordi Solernou arriba als sis regidors i Elia Tortolero als quatre, de manera que podrien governar sense suports externs

Elia Tortolero i Jordi Solernou podrien repetir pacte
Elia Tortolero i Jordi Solernou podrien repetir pacte | AjSJV
29 de maig del 2023
Actualitzat el 30 de maig a les 8:24h

Els electors de Sant Joan de Vilatorrada han premiat el govern municipal d'Alternativa per Sant Joan de Jordi Solernou i el PSC d'Elia Tortolero donant-los un regidor més a cadascun d'ells i ara la seva suma, que aquest mandat ha estat en minoria, podrà tirar endavant projectes sense suport extern. Alternativa té sis regidors i el PSC, quatre.

El repartiment de vots i regidories, com va passar el 2019, ha estat força equilibrat, però els Comuns amb la marca Compromís, que estrenava lideratge amb Iban Hortal, s'han situat com a segona formació al consistori després de passar de dos a quatre regidors i superar els socialistes en nombre de vots.

Junts ha passat de tres a dos regidors, i ERC s'ha quedat amb només un representant després de les crisis viscudes en el darrer mandat, des de la baixa de Jordi Pesarrodona fins a la retirada del darrer cap de llista, Ramon Planell, que va denunciar que li volien imposar directrius polítiques des de la central del partit.

Ciutadans, que ha fet de crossa del govern de Solernou i Tortolero, ha desaparegut del mapa.