Albert Coberó esvaeix dubtes i els socialistes assoleixen la majoria absoluta a Súria

Després d'un mandat molt accidentat, l'alcalde podrà governar, si vol, en solitari

Albert Coberó a la passada Fira Medieval d'Oficis de Súria
Albert Coberó a la passada Fira Medieval d'Oficis de Súria | AjSú
29 de maig del 2023
Actualitzat el 30 de maig a les 8:24h

El PSC ha passat de tenir poc més del 26% dels vots a Súria a controlar-ne un 48% llarg a partir d'aquest diumenge. Així, la formació que encapçala Albert Coberó es fa amb la majoria absoluta al poble miner i podrà governar amb tranquil·litat després d'un mandat molt accidentat en què ha hagut de governar en minoria els darrers dos anys a causa del trencament amb el GIIS, que era el seu soci de govern.

Els socialistes han passat de quatre a set regidors, i el que és encara més meritori, de 871 vots a 1.321, tot i que la participació ha caigut dotze punts percentuals. Darrere seu, ERC ha mantingut els tres regidors que tenia i es manté com a principal força de l'oposició, tot i que en aquest cas no podrà tenir incidència en el govern municipal. La CUP entra per primera vegada a l'Ajuntament, amb un regidor, Junts manté el que tenia, i el GIIS cau de tres a un i és la força menys votada.

D'aquesta manera, el PSC podrà tirar endavant els projectes que tenia encallats per falta de suports, com el Centre Cultural al Califòrnia, que tenia el rebuig -i el bloqueig- de l'oposició.