El pati de la Casa Lluvià es convertirà en un «wine bar» amb concerts en directe durant l'estiu

Gràcies a un acord entre el COAC i la cocteleria Glaç, la terrassa d'aquest emblemàtic edifici modernista comença a fer les primeres passes per, en un futur, obrir-se a la ciutadania i esdevenir un equipament de propostes culturals

El pati de la Casa Lluvià es convertirà en el 'Glaç Wine' durant els mesos d'estiu
El pati de la Casa Lluvià es convertirà en el 'Glaç Wine' durant els mesos d'estiu | Fons fotogràfic Lluís Casals
29 de maig del 2023
Actualitzat a les 15:15h
El pati de la Casa Lluvià, seu a Manresa del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC), es convertirà, aquest estiu, en un nou espai de trobada, oci i cultura al centre neuràlgic de la ciutat. Gràcies a un acord entre el COAC i la cocteleria Glaç, la terrassa d'aquest emblemàtic edifici modernista estarà oberta durant els mesos d'estiu, de dilluns a dissabte, de sis de la tarda a dotze de la nit. Sota el nom de Glaç Wine, l'espai comptarà amb una programació de música en directe i de petit format en la qual "no hi faltarà el bon vi", asseguren Guillem Vilà i Carles Pons, del Glaç. De fet, la intenció és ser una espècie de wine-bar, amb "una extensa carta de vins perquè la gent pugui descobrir aquest producte tan idiosincràtic del nostre territori", així com "una oferta de tapes i taules d'embotits i formatges per matar el cuquet", detallen Pons i Vilà.
 

Pel que fa als artistes que passaran pel Glaç Wine, la intenció dels organitzadors és "potenciar la cultura musical al Bages", han assegurat en aquest diari. Si bé hi ha  mitjans que han anomenat alguns grups que formaran part de la cartellera, des del Glaç assenyalen que la publicació definitiva i oficial dels artistes que actuaran a la terrassa de la Casa Lluvià es farà pública al llarg dels propers dies.

El que sí que ja està tancada és la data d'inauguració, que serà aquest dijous, 1 de juny, a les sis de la tarda, i comptarà amb un concert d'Antonio El Remendao seguit de música d'ambient a càrrec d'un punxadiscs. Tot plegat, acompanyat d'un pica-pica de celebració.  

Primer pas per obrir l'equipament a la ciutadania

Fins ara, el pati d'aquest edifici projectat pel cèlebre arquitecte Ignasi Oms i Ponsa, havia acollit més aviat poques activitats obertes a la ciutadania, i menys encara que no tinguéssin una relació directa amb el món de l'arquitectura. Des del COAC de les Comarques Centrals expliquen que la iniciativa d'aquest estiu pot ser l'inici d'una primera passa que els encamini a trobar fórmules de cessió estable de l'exterior de l'immoble per apropar-se a tot tipus de públic i esdevenir un espai cultural transversal, donant l'oportunitat als col·lectius de la ciutat de fer-hi xerrades, presentacions de llibres, exposicions o jornades temàtiques.