Bacardit: «Junts no ha guanyat per la fragmentació de l'espai ideològic»

PSC i Fem Manresa es mostren "satisfets" d'haver mantingut resultats i Impulsem celebra haver entrat amb dos regidors

Ramon Bacardit parla amb la número 2 de Junts, Mònica de Llorens
Ramon Bacardit parla amb la número 2 de Junts, Mònica de Llorens | Pere Fontanals
29 de maig del 2023
Actualitzat a les 0:57h

Al restaurant Vermell, on Junts ha aplegat la seva militància per fer seguiment del recompte electoral, s'hi respirava un ambiant agredolç. Junts havia resistit prou bé la "competència" d'Impulsem, llista vinculada al PDECat, i del FNC que es presentava amb un candidat que havia estat a les JNC, i que aconseguien dos regidors cadascun. A més, ERC també perdia un regidor de manera que la diferència entre les dues principals forces no era tan gran com s'hauria pogut preveure a la prèvia.

Tot i així, Junts no ha guanyat i aquesta ha estat una de les lamentacions del seu cap de llista, Ramon Bacardit. "No hem guanyat per la fragmentació del nostre espai ideològic", ha repassat, per després assenyalar que "els dos mil i escaig vots que han anat a l'altra llista -per Impulsem- ens haguessin donat una victòria folgada", sense fer referència als 1.600 de FNC.

Tal i com s'han dispersat els vots, a la carretera de Cardona els socialistes veien amb bons ulls mantenir els quatre regidors que ja tenien. El seu alcaldable, Anjo Valentí, ha lamentat l'entrada de "tres regidors d'extrema dreta al consistori" i ha assegurat que ara és el moment "d'asseure'ns les forces hegemòniques de la ciutat per buscar els motius a la baixa participació que hi ha hagut".

Una lectura similar feia a la plaça Gispert la cap de llista de Fem Manresa, Roser Alegre, que veient com ha anat la situació a Manresa "i a la resta del país", donen "per bo repetir amb tres regidors". Alegre també ha lamentat "la irrupció de l'extrema dreta a l'Ajuntament".

Finalment, Joan Vila, d'Impulsem, s'ha mostrat "molt satisfet" d'haver entrat a l'Ajuntament de Manresa amb dues regidories. "El nostre objectiu primer era ser al consistori", ha assegurat.