Sumem fa fora de l'alcaldia de Castellbell la històrica Montse Badia per només un vot

La formació vinculada a ERC ha tret 827 vots per 826 de la llista socialista, i Adrià Valls serà el nou batlle del municipi

Adrià Valls, de blanc, amb l'anterior cap de llista d'ERC, Albert Mulero
Adrià Valls, de blanc, amb l'anterior cap de llista d'ERC, Albert Mulero | ERC
28 de maig del 2023
Actualitzat el 29 de maig a les 10:55h

Sumem, vinculada a ERC, ha superat per només un vot al PSC a Castellbell i el Vilar i tindrà majoria absoluta al consistori. La històrica alcaldessa del municipi, Montserrat Badia, que portava dotze anys al capdavant de l'Ajuntament, haurà de donar el relleu a un candidat que s'estrenava aquests comicis, Adrià Valls, després que la seva llista hagi sumat 827 vots contra els 826 de la socialista, en unes eleccions en què només es presentaven dues candidatures.

Montserrat Badia, que havia anat encadenant majories absolutes les darreres quatre eleccions, haurà de deixar així el càrrec en la primera ocasió que els seus rivals no s'han presentat fragmentats, després que Junts no aconseguís tancar una llista al municipi.

Un cop s'ha conegut el resultat, ràpidament el PSC ha demanat el recompte de vots que, al ser un municipi petit s'ha pogut fer en poca estona. El recompte ha confirmat la victòria republicana per la mínima.