ERC guanya a Manresa amb pitjors resultats que el 2019 i Junts aguanta la competència

L'extrema dreta entra amb força a l'Ajuntament, amb dos regidors de FNC i un del VOX

Marc Aloy amb la resta de candidats de la llista d'ERC
Marc Aloy amb la resta de candidats de la llista d'ERC | Aina Font Torra
28 de maig del 2023
Actualitzat el 29 de maig a les 0:37h

ERC ha estat la llista més votada a les eleccions municipals de 2023 de Manresa, amb el 23,74% del total de vots emesos, però amb pitjors resultats que ara fa quatre anys, que li suposaran 7 regidories, una menys de les que tenia, a l'Ajuntament. Junts, per la seva banda, ha aguantat estoicament la competència d'Impulsem i FNC, i ha aconseguit mantenir 6 de les 8 regidories que tenia, amb el 20,03% dels vots.

L'Ajuntament de Manresa es convertirà en un puzzle a partir d'aquest dilluns, amb fins a set partits amb representació degut al repartiment del vot. Dues d'aquesta forces seran les formacions d'extrema dretaFNC i Vox.

La tercera força en representació serà el PSC, que repeteix les 4 regidories amb el 14,35% dels vots, i com a quarta es mantindrà Fem Manresa, que repetirà els tres regidors que tenia després d'aconseguir el 9,55% dels vots.

Després de les forces amb experiència al consistori, entra l'Impulsem de Joan Vila, amb 2 regidors i un 8,74% dels vots. Les darreres dues forces en entrar són FNC, amb 2 regidors i el 6,48% dels vots emesos, i Vox amb 1 regidor i el 6,16% dels vots.