Èxit en la convocatòria de formació per a aficionats a la vinya

El curs que es desenvoluparà durant cinc matins està organitzat per l'Escola de Vitivinicultura de la Catalunya Central i la DO Pla de Bages

Imatge d'arxiu de la recollida del raïm a les vinyes del celler Collbaix
Imatge d'arxiu de la recollida del raïm a les vinyes del celler Collbaix | Gemma Aleman
Redacció
28 de maig del 2023
Actualitzat a les 8:35h
El cicle de monogràfics sobre la vinya de l'Escola de Vitivinicultura de la Catalunya Central i la DO Pla de Bages s'han iniciat aquest dissabte amb un èxit rotund d'inscripció. Hi ha hagut trenta inscripcions, bàsicament persones del Bages i de les comarques centrals. Per garantir la qualitat de les sessions, els organitzadors han creat dos grups de treball simultanis. 

Aquesta proposta neix de l'interès creixent de persones no professionals cap al cultiu de la vinya a la Catalunya Central. El cicle pretén aproximar els coneixements més bàsics de la vinya en cinc matinals de dissabte distribuïdes al llarg de l'any.

El primer dels monogràfics ha tractat la poda en verd i, entre d'altres, s'ha ensenyat a deixar els brots productius, regular la producció dels braços o millorar l'estructura del cep per facilitar-ne la posterior poda. El Celler Collbaix ha acollit aquesta primera formació de la mà de Josep Maria Claret i Llorenç de Ferrer del celler les Acàcies. 

Les inscripcions a les diferents càpsules formatives encara estan obertes a les pàgines web de www.esvicc.cat i dopladebages.com.