Eliminats a l'últim sospir (2-0)

El CE Manresa no supera l'eliminatòria d'ascens a Primera RFEF contra el Navalcarnero per un gol al minut 92

Noah envoltat de jugadors del Navalcarnero en el partit d'anada
Noah envoltat de jugadors del Navalcarnero en el partit d'anada | Hasmukh Kerai / Arxiu
27 de maig del 2023
Actualitzat a les 21:53h
El CE Manresa no pujarà a Primera RFEF després de perdre a Navalcarnero per 2-0 el partit de tornada, després de la victòria mínima al Congost per 1-0, una setmana abans. Malgrat que l'equip madrileny ha dominat la pilota durant tot el partit a l'estadi Mariano González, els locals no han pogut sentenciar-lo fins al minut 92, quan tot assenyalava una prórroga que tampoc no era favorable als interessos manresans.

Cal recordar que amb la nova normativa de la Federació, els gols fora de casa no valen el doble per desempatar l'eliminatòria en cas d'empat al final dels cent vuitanta minuts, ni tampoc no es xuta tanda de penals si es manté l'empat, ja que es classifica l'equip amb millor coeficient, que en aquest cas eren els madrilenys.

Amb aquest panorama, la victòria que els homes de Ferran Costa van aconseguit diumenge passat 1-0 només els garantia el passi en cas d'empat o victòria a l'estadi de Navalcarnero. La derrota, al final dels noranta minuts, o després de la prórroga, donava el bitllet per a la següent ronda als contrincants.

El CE Manresa ha sortit molt ben plantat sobre el terreny de joc. Els locals dominaven l'esfèrica, però els blanc-i-vermells, que aquest dissabte jugaven de negre, també han tingut les seves oportunitats al contracop. Alguna de les oportunitats manresanes hauria pogut canviar el rumb de l'eliminatòria, però no ha estat així. També l'ordre a l'esquadra visitant ha servit per arribar al descans amb un empat a zero que beneficiava els seus interessos.

Tot i així, els locals havien pressionat la porteria de Pulido, que a la segona part encara ha tingut més feina. El CE Manresa controlava l'últim quart del terreny de joc però la seva possessió de pilota durava poca estona. Així, després de tant insistir, al minut 72, Álex Gil igualava l'eliminatòria, una igualada que, en el còmput global, beneficiava el conjunt local.

Després del gol, el Navalcarnero endarreria línies, i el CE Manresa es feia amb la pilota, tot i que sense profunditat. Quan tot indicava que el partit arribaria a una prórroga que obligaria els homes de Ferran Costa a llançar-se a l'atac, i quan ja passaven dos minuts del temps reglamentari, de nou Álex Gil anotava el segon per als madrilenys, que deixava els visitants fora de la competició.

Tot seguit, l'àrbitre assenyalava el final del partit. Els cent vint aficionats manresans desplaçats a Madrid tornaran amb la sensació d'una gran temporada, però el regust amarg d'una eliminació en el temps afegit.

"Han de pesar més els deu mesos de competició que aquesta eliminació"
Al final del partit, el tècnic del CE Manresa, Ferran Costa, ha destacat "que han de pesar més els deu mesos de competició que ha fet l'equip que aquesta eliminació a última hora". L'entrenador blanc-i-vermell ha destacat que "dèiem que lluitaríem fins a l'últim minut i que si quèiem seria a l'últim instant i, malauradament, ha estat així".

Costa ha agraït l'ànim dels més de cent aficionats que s'han desplaçat a Madrid i ha destacat que "hem perdut contra un gran conjunt", en una temporada que "haurem de recordar com a històrica".