Fem Manresa informa els conductors dels beneficis de la gestió directa de la zona blava

Ha repartit octavetes recordant que des de 2005, l'empresa EYSA del grup FCC "s'ha embutxacat" 20,5 milions d'euros dels usuaris i l'Ajuntament

Una octaveta al parabrises d'un cotxe aparcat en zona blava
Una octaveta al parabrises d'un cotxe aparcat en zona blava | Fem Manresa
Redacció
26 de maig del 2023
Actualitzat a les 12:47h


Davant l’entrada en funcionament aquest divendres de la gestió dels aparcaments de la zona blava a la ciutat en mans municipals, Fem Manresa ha volgut recordar als conductors que des del 2005, la zona blava de Manresa ha estat en mans de l'empresa EYSA -del grup Fomento de Construcciones y Contratas-, que, des de 2005,  "s'ha embutxacat" més de 20,5 milions d'euros amb el servei.

Aquest divendres, candidats i simpatitzants de Fem Manresa han repartit i posat als vehicles estacionats octavetes i cartells als voltants dels aparcaments en zona blava de la ciutat amb el lema "+18M€ dels usuaris i +2,5M€ de l'Ajuntament = +20,5M€ a les butxaques d'EYSA". 

L'alcaldable de Fem Manresa, Roser Alegre, ha recordat que “per culpa del desastrós contracte que va fer possible el nyap urbanístic de la plaça de la Reforma -signat pel tripartit del PSC, ERC i ICV i que els governs posteriors han mantingut-", l'Ajuntament de Manresa ha hagut de garantir anualment l'equivalent als ingressos del 50% dels aparcaments. "Així, Manresa ha acabat sent una de les zones blaves més cares de l'Estat, i més de 2,5 milions d'euros públics han acabat a les arques d'EYSA", ha sentenciat.

La candidatura posa de manifest que tant des de la CUP primer, com després Fem
Manresa, s'ha estat reclamant des de fa anys "finalitzar el contracte amb la concessionària i municipalitzar el servei". I que ara es fa evident un dels arguments que sempre havien donat per fer-ho: "poder abaratir el preu, ja que a partir d’ara no serà necessari garantir el marge de benefici de l'empresa, tampoc incloure l'IVA d'un 21% ni mantenir l'augment d'un 7% vinculat a l'IPC anual".

Així, afegeixen, el preu de la zona blava "passarà a ser el de fa 15 anys, i es torna a demostrar que la gestió directa dels serveis públics és la millor opció per a la ciutadania, ja que permet un millor control dels serveis, la seva millora i de les condicions laborals dels treballadors; deslligant-los d'interessos purament recaptatoris i en alguns casos garantint ingressos per destinar a millorar la vida de les persones".