Fem Poble proposa un parc solar a l'Estació de Sallent

La formació municipalista també contempla impulsar una cooperativa de treball de les terres en desús a l'Escorxador

Imatge d'exemple del model que proposen implementar al barri de l'Estació
Imatge d'exemple del model que proposen implementar al barri de l'Estació | Fem Manresa
Redacció
25 de maig del 2023
Actualitzat a les 21:33h

La candidatura Fem Poble Sallent ha presentat les xifres de la comunitat energètica que proposa instal·lar a l'antic barri de l'Estació. Es tracta d'un parc solar cooperatiu que ocuparia un terç de la superficie de l'antic barri i generaria la mateixa energia que la que consumeixen 750 cases del municipi. En aquest sentit, el candidat a l'alcaldia de Fem Poble, Guillem Cabra, assegura que "el nou barri de l'Estació s'ha de convertir en un parc d'oci, esport i de producció energètica, amb un camp solar de producció d'energia horitzontal, per a totes les veïnes i veïns de Sallent".

Així, la formació política proposa utilitzar 23.500m2 dels 75.000m2 que té el barri per a crear una comunitat energètica amb 3.600 plaques solars de 470Wp de potència cada una, que produirien uns 1.706 kWp. Els dos terços restants del futur parc es convertirien en un parc amb vegetació salvatge, recorreguts esportius i espais de trobada "per convertir l'Estació en el punt central de l'anella verda entre Sallent i Cabrianes", explica Cabra.

D'altra banda, els anticapitalistes també proposen que l'antic Escorxador sigui la seu d'una cooperativa agroalimentària i de treball que, implementada en fases, tancaria el cicle de producció: des de l'hortolà que treballa les terres en desús fins que el producte arriba a la botiga per vendre les hortalisses, verdures i els productes derivats.

Així, aquest projecte vol aprofitar les més de 20 hectàrees d'horta per transformar la forma de produir els aliments, transportar-los i consumir-los, alhora que generaria llocs de treball. D'aquesta manera, Fem Poble també vol posar en valor el sistema de producció agrària sense intermediaris, que es basi en la producció sostenible. Amb aquests projectes, la formació vol apostar per la sobirania energètica, alimentària i laboral per combatre l'emergència climàtica des del municipalisme.