Manresa presenta les activitats d'Estiu Jove 2023 amb propostes diverses i alternatives

Banys nocturns, vòlei platja, "escape room" al carrer o tallers d'autodefensa i de meteorologia són només algunes de les activitats que oferirà aquest any

El vòlei platja tornarà a la plaça Major aquest estiu
El vòlei platja tornarà a la plaça Major aquest estiu | AjM
Redacció
25 de maig del 2023
Actualitzat a les 15:30h
L'Ajuntament de Manresa ha presentat una nova edició d'Estiu Jove, un conjunt d'activitats pensades per a joves i adolescents de la ciutat per tal que puguin gaudir d'espais de socialització i diversió durant els meso s d'estiu. Entre les propostes, n'hi ha de relacionades amb l'esport i jocs de carrer, amb la música, l'expressió de la diversitat i la ciència, entre altres. També inclou el casal d'estiu Òrbita Jove.

Les activitats d'aquest any s'han programat tenint en compte les que van tenir més acceptació entre el jovent l'estiu passat i aquelles sorgides del procés participatiu que s'ha dut a terme als instituts de Manresa a través de l'OfiJove al Pati. Les activitats incloses al programa volen potenciar un lleure inclusiu i accessible a tots els i les joves de la ciutat, ja que la majoria de les activitats són gratuïtes o amb un cost molt baix, fet que vol afavorir la cohesió social i la igualtat d'oportunitats.
 

Activitats a totes hores

Entre les activitats que s'han organitzat en horari nocturn cal destacar la remullada a les piscines municipals de Manresa, el segon concurs de rap en català a la plaça Europa, una sessió de joc amb làsers a l'Anònima, un escape room sobre una missió espacial, i escacs i altres jocs de taula per diversos carrers i places de la ciutat. De dia, les propostes passen per l'esport amb un torneig de futbol a la pista Cruyff Court, amb partits de vòlei platja a la plaça Major i amb sessions de SK8 al Congost, així com per tallers de cuina, de tatuatges, d'autodefensa, art, meteorologia i cuina, entre altres. També hi haurà espai per a l'expressió de la diversitat amb la pintada d'un mural LGTBI+ a l'Espai Jove Joan Amades i dels bancs de la plaça Icària.
 

Casals a l'estiu

Aquesta nova edició de l'Estiu Jove inclou l'obertura del Casal de Joves la Kampana. Estarà obert durant tot el mes d'agost, de dilluns a divendres, de 17 a 20:30 h, i s'hi podran realitzar diverses activitats com ping-pong, jocs de taula i excursions, entre altres activitats. Al mateix temps actuarà com a refugi climàtic en els mesos de calor.

Per la seva banda, també es posarà en marxa el Casal d'estiu Òrbita Jove, que té previstos quatre torns setmanals, el primer dels quals començarà el 26 de juny. Algunes de les activitats programades són excursions a parcs aquàtics i d'aventura, geolocalitzacions, vòlei platja, piscina, tallers artístics, jocs de taula i assemblees per proposar activitats. Les inscripcions es poden fer al web de ManresaJove.
 

Exposicions i sales d'estudi

Algunes de les activitats, però, començaran al mes de juny. És el cas de l'Espai Expressart on hi haurà una exposició de l'artista David Aguilera anomenada 3 dones i lo cigronet, on l'artista dona la seva visió de diferents referents femenins. A més, durant el torneig de vòlei a la plaça Major, s'exposaran tots els treballs que han participat enguany al concurs de cartells d'Estiu Jove 2023, que aquest any ha comptat amb una elevada participació.

També des de finals de juny i fins a finals de juliol, les biblioteques veïnals i dels centres cívics de Manresa obriran portes cada matí de dilluns a divendres per als infants i joves, des de 6è de primària fins a 4t d'ESO, per poder estudiar. Aquests espais oberts i d'accés lliure comptaran amb una persona de monitoratge.
 

Informació i inscripcions

Totes les inscripcions de les activitats de l'Estiu Jove 2023 estaran disponibles a partir del 5 de juny al web de Manresa Jove, a excepció del torneig de futbol que ja estan actives.

Per a més informació, es pot contactar amb l'Oficina Jove del Bages – Espai Jove Joan Amades al correu bages@oficinajove.cat, trucant al 93 877 13 60 o per WhatsApp al 676 66 41 42.

L'horari d'atenció al públic és dilluns, dimarts i dijous de 9 a 14 h, i de dilluns a divendres de 16 a 19 h. A partir del 22 de juny, comença l'horari d'estiu, i l'oficina obrirà de dilluns a divendres de 9 a 14 h.