El PSC recrimina a Impulsem que usi els treballadors socials de «munició de campanya»

Anjo Valentí es compromet a obrir una oficina municipal única de baremació, per acreditar les condicions econòmiques personals de forma automàtica

Anjo Valentí al local del PSC Manresa en una imatge d'arxiu
Anjo Valentí al local del PSC Manresa en una imatge d'arxiu | PSC
Redacció
25 de maig del 2023
Actualitzat a les 14:32h

L'alcaldable del PSC a Manresa, Anjo Valentí, ha recriminat al candidat d'Impulsem, Joan Vila, que acusi els treballadors socials de l'Ajuntament de Manresa de "derivar la gent a cases ocupades" per un simple "interès partidista i electoralista". Per a Valentí són unes acusacions "greus i desafortunades" que, "afecten l'honorabilitat" del conjunt del personal municipal.

El candidat adverteix que els treballadors municipals "no han de ser munició de campanya per part de cap polític". A més afegeix que "acusar un servidor públic sense identificar, d'un fet que pot ser constitutiu de delicte penal, és traspassar una línia que ningú, i menys un polític, i encara menys algú que vol ser alcalde, pot fer sense cap prova".

Valentí assegura que "des del PSC defensem sense excepcions la feina que fan els servidors públics del nostre l'Ajuntament", els quals han de treballar "en ocasions amb pocs recursos i mitjans". "Especialment -continua- els que es troben a l'àrea de Drets Socials, que fan una intensa i exigent per gestionar les cada vegada més demandes en polítiques públiques socials que molts manresans necessiten pel seu dia a dia".
 

Reforçar l'àrea social

El PSC ha aprofitat l'ocasió per comprometre's a "reforçar tot el que sigui referent a les polítiques públiques que fan front a les desigualtats socials cada vegada més presents a la nostra ciutat". Per això, hi dedicarà "els màxims esforços per donar suport a les persones amb dificultats econòmiques, i a col·lectius objecte de tota classe de discriminació". Al mateix temps, el PSC incideix en afirmar que "hem de garantir l'eficiència i el rigor en la concessió d'ajuts, i un enfocament integral del suport, que tingui en compte la seva inserció en la societat i en el mercat de treball, o la solució del problema de l'habitatge".

Per aquest motiu, el PSC es compromet a dotar "d'una major dotació pressupostària i recursos humans els Drets Socials municipals, revisant i actualitzant els acords i els convenis de col·laboració amb les entitats del tercer sector social per garantir l'accés als drets i prestacions socials".

També assegura que avançarà "cap a l'historial social i la interoperabilitat de dades, per evitar que persones sol·licitants hagin d'aportar informació que l'administració pot obtenir per altres canals, millorant la coordinació entre els diferents serveis públics vinculats a les prestacions socials. Per fer-ho, obriran una "oficina municipal única de baremació, per acreditar les condicions econòmiques personals que donen accés a tots els ajuts que preveuen els serveis municipals".