1 de 10

L'ultranacionalisme espanyol que s'amaga rere Santpedor És Un Altre Món

El secretari del partit, Toni García-Pérez, és coordinador de la formació d'extrema dreta Societat Civil Catalana a la Catalunya Central, i el fundador Josep Ramon Bosch, en fa campanya a les xarxes

Toni García-Pérez | SCC
per Pere Fontanals, Santpedor | 25 de maig de 2023 a les 11:21 |

El santpedorenc Toni García-Pérez, coordinador de l'entitat d'extrema dreta Societat Civil Catalana a la Catalunya Central i veí, per tant, del seu fundador, Josep Ramon Bosch, és el secretari del partit Santpedor És Un Altre Món (SEAM), segons consta en el registre de partits del Ministeri de l'Interior. SEAM es presenta a les eleccions municipals del poble bagenc amb una llista que inclou diversos militants i fins i tot regidors i exregidors del PSC a l'Ajuntament.


El president de la formació, segons el mateix registre, és l'empresari Juan Carlos Molina Gómez, també exregidor al consistori pel PSC i un dels principals caps visibles en la defensa de la celebració de les Vaquetes a Santpedor.

El coordinador a la Catalunya Central de Societat Civil Catalana, i secretari del partit, va conduir la presentació pública que es va fer del cap de llista que presenten a les eleccions, Daniel Davins, el passat 17 de març, a la plaça de la Font, on van brindar amb cava i pernil. Inicialment, SEAM va publicar a les xarxes els vídeos d'aquella presentació, en què Toni García-Pérez cobrava molt protagonisme, però posteriorment, van ser eliminats.


Toni García-Pérez, alhora, és militant molt actiu del partit Izquierda en Positivo, una formació que malgrat que es presenta com a progressista, té un fort component ultranacionalista espanyol. Malgrat que García-Pérez és poc proactiu a les xarxes, acostuma a donar cobertura a través de Twitter a missatges de marcat component espanyolista i de perfil identitari espanyol.

A mesura que s'han acostat les eleccions, SEAM ha volgut dissimular la presència de García-Pérez a la seva estructura -de fet, no va ni a la llista-, però és la figura executiva més important del partit.

Per acabar-ho d'arrodonir, Josep Ramon Bosch, que entre els seus mèrits té haver publicat i fins i tot posat veus a vídeos d'enaltiment del feixisme espanyol i el nazisme europeu a Youtube quan era president de Societat Civil Catalana, fa campanya, no gens dissimulada a les xarxes.
 

 

Participació