Montserrat Butxaca presentarà a la Papasseit, «Presagis», Premi Mallorca de Poesia

L'autora de Puig-reig dialogarà amb Joan Villaplana, dijous, en el marc del cicle Vespres literaris

Montserrat Butxaca serà dijous a la Papasseit
Montserrat Butxaca serà dijous a la Papasseit | Arxiu particular
Redacció
24 de maig del 2023
Actualitzat a les 21:07h
La poetessa de Puig-reig Montserrat Butxaca presentarà aquest dijous a la Llibreria Papasseit de Manresa el recull Presagis, amb el que va guanyar el Premi Mallorca de Poesia. L'autora dialogarà amb Joan Villaplana en un acte que començarà a les 7 de la tarda

La conversa versarà sobre com el pensament poètic, la capacitat visionària i l'art tenen la capacitat de tractar qüestions humanes fonamentals com l'existència, la mort i l'espiritualitat a través de l'acte creatiu –l'escriptura i la paraula, en aquest cas– qüestions centrals d'aquest poemari. La capacitat d'obertura present en aquesta poesia invitarà als assistents a ser-ne partícips al llarg de la lectura, anàlisi i debat que es durà a terme.

Montserrat Butxaca (Puig-reig, 1962) és una poeta amb deu poemaris publicats, per citar-ne alguns: Dunes de safrà, Versos de sal, Angle de deriva, La casa de la vida, Jardins d'hivern o Amfíbia. També ha participat en publicacions col·lectives i alguns dels seus poemes han estat musicats per Jordi Vilaprinyó, M. Rosa Ribas Monné o Teresa Borràs.

Ha obtingut nombrosos premis literaris com: Pare Colom, Ramon Comas i Maduell, Bernat Vidal i Tomàs, Jordi Pàmias, Jacint Verdaguer, Betúlia (Memorial Carme Guasch) i aquest darrer Premi Mallorca de Creació Literària.

Presagis, el seu darrer poemari, va ser guardonat amb el Premi Mallorca de Creació Literària 2022, en la modalitat de poesia. El jurat en va valorar especialment "el joc de construcció de les paraules i la bona elaboració de les imatges".

Com descriu Laura Gimeno Pahissa al pròleg: "Per a tots aquells i aquelles que coneixeu l'obra de la Montserrat Butxaca, aquesta col·lecció us permetrà endinsar-vos més profundament no només en la seva evolució artística sinó també la dona darrere la creadora, ja que aquest és un dels seus volums més personals. Per als que teniu el privilegi de descobrir-la per primera vegada, cal advertir-vos que esteu a punt d'aventurar-vos en un món de pura passió, força i duresa però també d'una gran bellesa, d'una profunda humanitat (i veritat) amagada en uns versos sovint ferotges".

L'acte, emmarcat en el cicle de vespres literaris, tindrà lloc a la Llibreria Papasseit (Carrer Barcelona, 25. Manresa), el dijous 25 de maig a les 7 del vespre. Serà, com sempre d'entrada gratuïta i oberta a tothom.