El Baxi Manresa tanca la temporada davant un campió europeu

El Gran Canaria ha guanyat enguany l'Eurocup

El Baxi Manresa podrà celebrar la permanència amb la seva afició
El Baxi Manresa podrà celebrar la permanència amb la seva afició | C. Castro
23 de maig del 2023
Actualitzat a les 20:11h
El Baxi Manresa acabarà la temporada 2022-23 amb un gran fi de festa (dimecres, 20.30h. Movistar Deportes 5. Dial 192) contra el Gran Canaria. Serà l'oportunitat perquè club i afició deixin enrere una temporada plena d'angúnies i visquin un partit sense pressió competitiva. També podria ser la darrera oportunitat per veure vestits de vermell una sèrie de jugadors que han defensat els colors del Baxi Manresa. Martinas Geben, Devin Robinson, Babatunde Olumuyiwa, Marcis Steinsberg i Adam Waczynski acaben contracte i caldrà veure quines propostes tenen. L'aler polonès sembla descartat després de la greu lesió que va patir contra el València Bàsquet. Geben i Robinson podrien tenir ofertes després del seu bon rendiment. En canvi, el club manresà té opció de renovar Olumuyiwa, per una temporada, i Steinsberg, per dues. 

Pedro Martínez vol posposar les celebracions per la permanència fins després del partit. "Hem intentat fer una setmana normal i volem guanyar. Potser no té una gran transcendència en la classificació. Però és un partit molt important perquè és un partit oficial. I perquè volem acabar bé", ha explicat el tècnic del Baxi Manresa. Per afrontar aquest darrer partit, Martínez comptarà amb tots els seus jugadors malgrat algunes molèsties físiques dins la plantilla. 

L'entrenador de l'equip manresà valora que "hem acabat bé i assolit els objectius mínims. A Europa vam estar bé però no es pot oblidar que la primera volta va ser dolenta i no queda tapada". Martínez admet sense embuts que la temporada ha estat "dura. A la primera part vam tenir moltes incidències, moltes lesions, jugadors que no donaven el què necessitàvem... Però som el Manresa i no podem esperar que tot vingui de cara. A mi m'agrada molt entrenar-lo però no és fàcil". 

El Gran Canaria arriba a la darrera jornada amb poca cosa en joc. Els canaris seran sisens o setens de la fase regular i jugaran els quarts de final contra Baskonia o Real Madrid amb el factor pista en contra. Els dos escenaris són semblants i passi el que passi res podrà ennegrir una gran temporada. El Gran Canaria ha estat el campió de l'Eurocup i s'ha guanyat el dret a participar a la Lliga Europea la propera temporada. El Joventut és el rival dels insulars per assolir el sisè lloc. Els de Jaka Lakovic tenen el bàsquet average al seu favor.

Tot i haver-hi poca cosa en joc, el tècnic eslovè recorda als seus jugadors que la temporada no s'ha acabat i els exigeix "competir" a Manresa. L'objectiu de l'equip insular és arribar en bona forma als play-off. "L'equip està bé. Hem utilitzat els darrers dies per recuperar-nos i fer quatre bons entrenaments", ha comentat Lakovic. Tot i que l'entrenador va donar tres dies lliures als seus jugadors alguns van passar pel Gran Canaria Arena a fer "coses".

Lakovic espera un partit complicat davant un Baxi Manresa que viu "el millor moment de la temporada. Han tingut problemes, lesions, canvis a la plantilla. Però darrerament han competit i jugat molt bé". El Gran Canaria es mou entre el passat més recent en què ha guanyat l'Eurocup i el futur més immediat que molt possiblement "ens tocarà el Real Madrid que ve de guanyar l'Eurolliga i de jugar molt bé. Serà una sèrie bonica però difícil".
Arxivat a