Fem Manresa proposa adequar l'antiga Pista Castell com a espai esportiu

Aquesta és una de les dotze propostes destacades dins del programa d'esports de la candidatura

«Rénder» de com Fem Manresa s'imagina l'espai que ocupava la Pista Castell
«Rénder» de com Fem Manresa s'imagina l'espai que ocupava la Pista Castell | Fem Manresa
Redacció
23 de maig del 2023
Actualitzat a les 15:56h


Fem Manresa proposa que l'antiga Pista Castell es converteixi en una zona esportiva, amb una pista de volei i una de bàsquet i futbol sala obertes a la ciutadania. Aquesta és una de les propostes d'esports que la candidatura porta al seu programa.

Davant la necessitat de disposar d'espais de lliure accés a la ciutat per la pràctica esportiva, la formació proposa que l'espai de l'antiga Pista Castell esdevingui una zona esportiva al centre de la ciutat. A part de donar resposta a una necessitat dels manresans, crear aquest espai seria un primer pas per connectar el passeig Pere III amb el Parc de Puigterrà. D'aquesta manera, això permetria que més persones fessin ús d'aquest parc, el gran pulmó verd al centre de Manresa, però desaprofitat per bona part de la ciutadania.

Amb aquesta proposta, Fem Manresa posa de manifest la seva aposta per la pràctica esportiva i la necessitat que tots els barris de la ciutat disposin d'espais oberts a on dur-la a terme, per a totes les edats, "enlloc de prioritzar només noves inversions en grans equipaments de ciutat, com defensen la resta de partits".

La formació ha presentat un rénder per poder exemplificar com s'imaginen l'espai: amb la pista de futbol i bàsquet amb una coberta superior, i amb grades, i la part de la pista de vòlei i l'accés oberts completament.

La formació recorda que, de fet, aquesta proposta ja segueix el compromís que el ple de l'Ajuntament va adoptar el mes de juny passat, quan va aprovar per àmplia majoria (només el PSC es va abstenir) la moció presentada pel Club Esportiu Popular, a on ja es reivindicava la necessitat de posar a disposició d'aquest espai per a la pràctica esportiva. En els acords de la moció aprovada, s'establia l'execució del projecte abans del final de l'any 2022, però aquest continua sense haver-se fet efectiu.