A contrarellotge per alliberar una àvia i el seu net que han quedat atrapats sota un autobús a Manresa

L'atropellament s'ha produït aquest dilluns sobre les 6 de la tarda al carrer Viladordis, que ha quedat totalment tallat al trànsit de vehicles i de vianants

Bombers intentant falcar i elevar l'autobús que tenia l'àvia i el net atrapats a sota
Bombers intentant falcar i elevar l'autobús que tenia l'àvia i el net atrapats a sota | Pere Fontanals
22 de maig del 2023
Actualitzat a les 21:52h
Unitats dels Bombers, de la Policia Local de Manresa i del SEM han treballat a contrarellotge per alliberar una dona de 68 anys i el seu net de 13, tots dos veïns de Manresa que ha estat atropellats per un autobús urbà a la cruïlla entre el carrer Viladordis i l'avinguda de Francesc Macià i que han quedat atrapats sota el vehicle. 

L'atropellament s'ha produït aquest dilluns a les 6 de la tarda, a l'inici del tram de baixada del carrer Viladordis, entre l'avinguda de Francesc Macià i el passatge de Viladordis. Per aquest motiu, els primers testimonis de l'atropellament s'han dirigit a un mecànic proper per falcar les rodes de l'autobús i evitar lesionar més les víctimes per fregament. El vehicle, a més, no podia anar endavant ni enrere per no augmentar el risc de lesions, de manera que ha quedat immobilitzat a l'espera de poder-lo aixecar en vertical.

Quan han arribat, els Bombers han treballat amb gats i falques per pujar l'autobús en vertical sense que hi hagués desplaçament lateral. Ha estat una tasca titànica, molt laboriosa i que ha requerit la implicació de molts efectius, ja que el vehicle, a més, es trobava en baixada i amb el terra moll per la pluja, però alhora calia actuar amb celeritat per l'estat de les víctimes.
 

Helicòpter del SEM baixant al parc de les Piscines per fer el trasllat dels ferits. Foto: Pere Fontanals


En paral·lel, els agents de la Policia Local han encintat tot el perímetre i han quedat afectats tots els recorreguts amb vehicle de la cruïlla entre el carrer Viladordis i l'avinguda de Francesc Macià. Tampoc s'ha permès el pas de vianants.

Finalment, un helicòpter del SEM ha baixat al parc posterior a les Piscines i ha traslladat àvia i net a l'hospital Sant Joan de Déu d'Esplugues de Llobregat, amb ferides de caràcter greu.

La Policia Local de Manresa ha obert una investigació per aclarir les causes de l'atropellament. El conductor de l'autocar ha donat negatiu en els tests d'alcohol i drogues. L'Ajuntament de Manresa ha "lamentat" el sinistre.

Hi han treballat cinc dotacions dels Bombers, quatre de la Policia Local a més d'ambulàncies i l'helicòpter del SEM.