L'Escola de Vitivinicultura i la DO Pla de Bages organitzen cinc sessions formatives sobre la vinya

El cicle està orientat a aquelles persones que tenen vinya i que volen conèixer-ne la seva poda, malalties, maduració del fruit...

Vinyes al Bages
Vinyes al Bages | AjM
Redacció
16 de maig del 2023
Actualitzat a les 10:24h
Tens una vinya o estàs en disposició de tenir-ne? Coneix el Cicle de la vinya en cinc sessions monogràfiques a la DO Pla de Bages. Aquest és el títol de la formació que l'Escola de Vitivinicultura de la Catalunya Central i la DO Pla de Bages ofereixen des del proper 27 de maig i fins al proper mes de febrer de 2024 en cinc matins de dissabte.

Fa temps que a la DO Pla de Bages van sorgint petits viticultors que, per tradició familiar o curiositat personal, tenen una afició amb el cultiu de la vinya que els porta a voler saber-ne més.

Des de la Denominació d'Origen es manté el contacte amb alguns petits viticultors, sovint joves, que comparteixen entre amics les feines de la vinya. Aquesta oferta formativa pretén transmetre el coneixement dels viticultors i enòlegs professionals a tots aquells que estan començant.

L'Escola de Vitivinicultura de la Catalunya Central (ESVICC), impulsada per l'Escola Vedruna d'Artés, compta amb una oferta formativa especialitzada en els àmbits de la vinya i elaboració de vins.

Davant d'aquesta oportunitat explícita l'ESVICC i la DO Pla de Bages han organitzat aquest cicle de monogràfics, que s'iniciarà ara a finals de maig per conèixer la poda en verd, i continuarà amb sessions adreçades a les malalties de la vinya, al control de maduració i a l'entrada de raïm, celler i fermentació. Es conclourà a inicis de febrer amb la poda d'hivern.

Les sessions es duran a terme en cellers de la DO i els formadors seran els mateixos celleristes i enòlegs. L'objectiu principal d'aquesta iniciativa és crear un clima de coneixença amb els professionals i entre els mateixos afeccionats, i al mateix temps contribuir a la millora del coneixement vitivinícola a la Catalunya Central.

Les inscripcions es poden fer a la pàgina web de la DO Pla de Bages.