El PSC avisa que les brigades de barri no poden substituir el personal de l'Ajuntament

Anjo Valentí adverteix que "la manca de funcionaris responsables de manteniment dins la plantilla del consistori és també un greu problema"

Anjo Valentí en una imatge d'arxiu
Anjo Valentí en una imatge d'arxiu | AjM
Redacció
16 de maig del 2023
Actualitzat a les 9:08h


El PSC considera "un error de planejament bàsic" que l'Ajuntament de Manresa usi les anomenades brigades de barri, amb joves provinents dels Plans d'Ocupació, per realitzar les tasques i "serveis bàsics i ordinaris" de manteniment als barris de la ciutat. Fins ara, l'Ajuntament ha creat dues brigades de barri, al Xup i a la Balconada.

Anjo Valentí considera "una bona notícia" la creació de les brigades de barri, en el marc dels Plans d'Ocupació, per afavorir la inserció laboral de persones a l'atur del mateix barri on desenvolupen el seu treball. però avisa que "les tasques estructurals les hauria d'assumir de manera eficaç la pròpia plantilla de l'Ajuntament" i, en aquest cas avisa, "la manca de funcionaris responsables de manteniment dins la plantilla és també un greu problema".

L'alcaldable socialista considera que les contractacions dels Plans d'Ocupació haurien de ser "un bon complement als propis serveis de manteniment de l'Ajuntament, que s'haurien de dotar de més recursos i personal per recuperar el temps perdut en la cura i renovació de l'espai públic de Manresa".

Els socialistes adverteixen que el govern municipal "sembla no tenir més alternativa per cuidar i mantenir l'espai públic de la ciutat que no sigui amb una brigada de barri", quan hauria de ser vist com "un complement" de la brigada pròpia, vist "com es troben voreres, parcs i jardins, i mobiliari urbà a tots els barris de Manresa".

Per això incideixen que a Manresa l'hi cal "un pla de xoc" per a la millora integral de tot l'espai públic, "recuperant el temps perdut de més d'una dècada", sobretot, asseguren "si ens comparem amb altres ciutats, on l'estat del seu espai i via pública són envejables per una dedicació prioritària i continuada per part del seus respectius ajuntaments".