L'enderroc de l'edifici del carrer Galceran Andreu per a la nova seu del Govern avança a bon ritme

La primera part de la intervenció és laboriosa perquè els treballs s'han de fer manualment

Operaris treballant des del quart pis després d'haver desmuntat la coberta de part de l'edifici
Operaris treballant des del quart pis després d'haver desmuntat la coberta de part de l'edifici | Joan Orriols
Redacció
14 de maig del 2023
Actualitzat a les 20:48h
L'enderroc de l'edifici que fa cantonada entre el carrer Galceran Andreu i el carrer Codinella de Manresa i que forma part de la finca que ocuparà la nova seu de la Delegació del Govern a la Catalunya Central avança a bon ritme, malgrat que en aquesta primera part de la intervenció els treballs de desmuntatge són pràcticament manuals.

Una grua ocupa la cantonada dels dos carrers des del passat 26 d'abril. Des de la cistella de la grua, els operaris van començar la seva actuació a la teulada pròxima de l'edifici, on actualment ja s'ha rebaixat la teulada i treballen a nivell de quart pis. El desmuntatge manual s'ha d'estendre a la superfície de tot el bloc que abasta els números del 6 al 12 del carrer Galceran Andreu, i el número 3 del carrer Codinella.

Els treballs per fer realitat la nova seu de la Delegació del Govern seran laboriós en l'enderroc selectiu de construccions i el manteniment d'altres, com l'edifici dels antics jutjats, que s'integrarà a elements de nova construcció. Les obres de construcció de la seu tindran una durada total de 3 anys i mig des del seu inici.

Amb motiu d'aquests treballs, el carrer Galceran Andreu ha quedat tallat al pas de vianants. L'itinerari alternatiu es fa pel carrer Codinella, la plaça Immaculada i el carrer Santa Llúcia. L'accés i sortida dels vehicles del gual del carrer Codinella es fa per la plaça Immaculada. Durant l'horari de treballs es regula el pas de vianants per la passera de Sant Ignasi amb personal de l'obra.

Així mateix, s'ha tallat el trànsit de vianants als itineraris que enllacen el carrer Codinella amb la Via Sant Ignasi (rampes i escales). També s'ha tallat el pas de vianants a la vorera de la Via Sant Ignasi més propera als treballs.