Manresa viu una emotiva diada dels 25 anys de la lliga ACB

Recepció a l'Ajuntament, dinar de germanor, fan zone i l'homenatge als jugadors completen una jornada per al record

Alston, Sallier, Vázquez, Montañez i Creus -amagat- parlen al saló de sessions
Alston, Sallier, Vázquez, Montañez i Creus -amagat- parlen al saló de sessions | Bàsquet Manresa
07 de maig del 2023
Actualitzat a les 21:54h
Les abraçades entre jugadors i tècnics de l'històric equip del Bàsquet Manresa que va guanyar la lliga ACB el 1998 han estat les primeres protagonistes d'una jornada que ha començat cap al migdia a la plaça Major i ha acabat coincidint amb el partit de la Lliga Endesa que s'ha jugat aquest vespre al Nou Congost. Jugadors que ja eren a la plaça esperaven un grup més nombrós que ha arribat minuts més tard. Molts d'ells feia molts anys que no es veien i el retrobament els ha fet molta il·lusió. Ha estat el pas previ a l'entrada a l'ajuntament on s'ha fet la part més protocol·lària de l'acte. L'alcalde de Manresa, Marc Aloy, el regidor d'esports, Toni Massegú, i el president del Bàsquet Manresa, Jordi Serracanta, han fet els parlaments on s'ha posat en valor una altra vegada la fita aconseguida aquell 4 de juny de 1998. Tots ho segueixen considerant com l'èxit més important del bàsquet continental. Jordi Singla, com a capità, i Valentí Junyent, com a president, també han pres la paraula. 

Una de les claus del títol de lliga que va acabar a les vitrines del Nou Congost va ser "la implicació" del grup de jugadors. Per això, la idea del club era reunir el màxim de gent possible d'aquella època. Joan Creus, Jesús Làzaro, Paco Vázquez, Román Montañez, Jordi Singla, Brian Sallier i Derrick Alston han estat presents en un acte on només hi ha mancat Pere Capdevila, Lisard González, Quique Moraga i el desaparegut Herb Jones. Entre els tècnics hi han assistit els ajudants de Luís Casimiro, Xavier Rodríguez i Jordi Freixanet, el preparador físic, Joan Ramon Tarragó, el fisioterapeuta, Alfons Mascaró, el delegat, Fernando Peñarrubia, i el doctor, Ramon Serra. També hi havia l'aleshores president, Valentí Junyent, i diversos treballadors de l'entitat d'aquella època. Jugadors, tècnics i directius han rebut com a record un llibre de l'escriptora Laura Serrat en què es commemoren els cinc-cents anys de la visita de Sant Ignasi de Loyola a Manresa. L'Ajuntament ha regalat al club una pedra del Cardener amb un cor al damunt que tenia inserida la lletra M. Aquest és l'obsequi que fa anys reben els pregoners de la Festa Major. Per la seva part, el Bàsquet Manresa ha correspost el consistori amb una samarreta commemorativa que han signats els protagonistes d'aquella gesta. 
 

Foto de família de la recepció a l'Ajuntament de Manresa. Foto: AjM


L'acte ha servit per posar en valor el significat d'aquella lliga. Però també ha servit per recordar altres èxits com el primer ascens a la màxima categoria del bàsquet estatal l'any 1968, la consecució de la Copa el 1996 o la presència a la Final Four de la Basketball Chanpions League que aquest dilluns 8 de maig farà un any. Un cop acabada la part institucional tots els assistents s'han dirigit al restaurant Cau de l'Ateneu on han gaudit d'un complet pica a pica a peu dret. Allà, el president de la Federació Catalana de Bàsquet, Ferran Aril, ha lliurat una placa commemorativa a Jordi Serracanta.

Posteriorment, els actes s'han traslladat al complex del Nou Congost. Inicialment, la fan zone estava prevista a la plaça de Crist Rei però l'amenaça de pluja ha aconsellat el trasllat. Allí és on hi ha hagut la part més popular de la vetllada. Els aficionats, molts dels quals no havien ni nascut fa 25 anys, ha pogut xerrar, fotografiar-se i demanar autògrafs als jugadors. El trofeu també estava exposat per si algú si volia retratar al seu costat. I tots junts han pogut tornar a gaudir del partit final contra el Baskonia. Quan Herb Jones ha capturat el rebot definitiu el complex ha esclatat. Els parlaments de tots els jugadors presents, un vídeo enviat per Luis Casimiro i el discurs de Xavi Rodríguez en nom de l'equip tècnic han tancat l'acte. 

Arxivat a