El Baxi Manresa busca un altre cop el pas definitiu cap a la salvació

Els bagencs reben el València Bàsquet en un dia de record al Nou Congost

El Baxi Manresa buscarà contra el València Bàsquet acostar-se a la salvació
El Baxi Manresa buscarà contra el València Bàsquet acostar-se a la salvació | MA Polo
05 de maig del 2023
Actualitzat a les 18:13h
El Baxi Manresa rebrà el València Bàsquet (diumenge, 20.00h. Movistar Deportes 2) en un nou intent per certificar la permanència a la Lliga Endesa. Semblava que la continuïtat de l'equip bagenc a la màxima categoria del bàsquet estatal era un fet. Però tres derrotes consecutives han confirmat que encara queda feina per fer i els de Pedro Martínez hauran de lluitar fins al final. 

Fer un altre pas cap a la permanència el dia que el Nou Congost celebrarà els 25 anys del títol de Lliga ACB seria el colofó a un cap de setmana per al record. I per poder mirar enrere amb orgull però també per mirar endavant. Pedro Martínez considera que aquell títol va ser "el més bèstia que he vist mai al bàsquet europeu. És el títol més sorprenent i increïble. S'hauria de celebrar cada any".

Martínez compta amb tota la plantilla de cara a diumenge. Juan Pablo Vaulet s'ha fet un cop a la mà i Devin Robinson, al bessó. En cap cas són temes preocupants i tots dos podran jugar contra el València Bàsquet. De fet, el Baxi Manresa no ha tingut incidències greus des de l'aturada amb motiu de la Copa tot i que després ha jugat doble partit durant onze setmanes seguides. Martínez no troba explicació al fet que a principi de temporada l'equip patís moltes lesions i després no n'ha patit cap de greu. 

El tècnic de l'equip manresà creu que el partit de diumenge serà molt complicat davant "un equip top. És un equip fantàstic al pal baix. Tenen jugadors molt difícils de defensar i pivots que llencen de tres. I contra equips d'aquest estil no n'hem guanyat cap." Martínez espera que l'impuls de l'afició i la necessitat del seu equip siguin dos elements que ajudin a obtenir una victòria del tot necessària. 

El València Bàsquet ocupa el vuitè lloc de la classificació i si no passa res extraordinari aquesta serà la seva posició final. L"equip dirigit per Àlex Mumbrú té dues victòries sobre l'UCAM Múrcia, que ha jugat un partit més, i dues menys que el Joventut de Badalona amb qui té l'average perdut. Per tant, els taronja es juguen poca cosa al Nou Congost. Això no exclou les dificultats d'enfrontar-se a un equip que compta amb l'MVP del mes d'abril en la figura de Bojan Dublevic.

Mumbrú no ha pogut comptar en tota la setmana amb Xabi Lopez-Arostegui, Klemen Prepèlic, Sam van Rossom i Millan Jiménez. Aquest reguitzell de baixes no implica que el partit sigui fàcil per al Baxi Manresa. La temporada passada, el València Bàsquet es va presentar al Nou Congost amb un equip farcit de jugadors lesionats i es va endur la victòria amb molta comoditat. 

Fernando Calatrava, Carlos Cortés i Alberto Baena són els àrbitres designats pel partit. 

Arxivat a