Una alumna de la Joviat guanya el 30è Premi Protagonistes del Demà

Una seixantena d'alumnes de dotze centres de secundària del Bages i el Moianès han participat en el certamen

Participants al 30è Premi Protagonistes del Demà
Participants al 30è Premi Protagonistes del Demà | RCMB
Redacció
04 de maig del 2023
Actualitzat a les 19:00h
Una seixantena d'alumnes de dotze centres de secundària del Bages i el Moianès van viure aquest dimecres una jornada especial. Van participar en  el XXX Premi Protagonistes del Demà: Doctor Carles Garriga, certamen que organitza el Rotary Club de Manresa-Bages per promoure l'emprenedoria, el treball en equip, els valors humans i la consciència social entre la joventut del territori. La guanyadora va ser Ana Ivis Jomarrón, alumna de l'Escola Joviat de Manresa, que va mostrat les seves inquietuds relacionades amb els avenços tecnològics i la salut.

En el decurs de la jornada, que es va celebrar a Les Comes de Súria, els participants van prendre part en diferents activitats lúdiques i formatives. Part de les activitats van ser en grup, fet que va fomentar les coneixences, la companyonia, el debat sobre diverses qüestions i els aprenentatges.

En paral·lel, hi va haver diferents ponències, emmarcades en la temàtica que impulsa enguany el Rotary, que inclou innovació, tecnologia i salut. Mariona Serra, cofundadora i directora del centre de recerca GoodGut, una biotecnològica que es dedica a la investigació i el desenvolupament de proves diagnòstiques per a malalties digestives, va oferir la ponència Emprenedoria científica, l'impuls per canviar el món. També va intervenir Marc Serena, periodista i escriptor que va guanyar el Premi Protagonistes del Demà l'any 2000, que va parlar de la seva experiència professional en el món del periodisme i també com a autor de llibres i director de documentals. A banda, hi va haver una activitat de Judo Management, una via per desenvolupar el lideratge, a càrrec de Ferran Agundez.

Després de realitzar diferents proves de perícia, orientació i valors, cada un dels grups va escollir un representant. El veredicte es va donar a conèixer al final de la jornada després que els vuit finalistes fessin una exposició oral per defensar el seu lideratge. El jurat va estar format per representants del Rotary Club Manresa-Bages, Les Comes i Cajamar, entitat que col·labora en l'esdeveniment. El premi consisteix en una estada a un Camp del Rotary a un país europeu.

El premi Protagonistes del Demà, el reconeixement Rotary a la joventut del Bages, va néixer l'any 1991 de la mà de l'entitat manresana amb l'objectiu de donar a conèixer l'esperit emprenedor i els valors humans dels més joves. Des d'aleshores, ha tingut una trajectòria creixent i s'ha consolidat com un dels premis amb més prestigi de la comarca. De fet, ha estat un guardó que ha generat tant interès en el sí del Rotary que l'entitat l'ha exportat a la resta de l'estat.