La PAHC Bages recupera un nou bloc de la Sareb, al carrer Joc de la Pilota

Es tracta d'un edifici buit des que es va construir el 2008, amb vuit habitatges

Activistes dels moviments populars juguen al quinto davant de l'edifici ocupat
Activistes dels moviments populars juguen al quinto davant de l'edifici ocupat | Pere Fontanals
01 de maig del 2023
Actualitzat a les 18:07h
La manifestació del Primer de Maig a Manresa ha finalitzat amb l'alliberament d'un bloc de vuit pisos de la sareb al carrer Joc de la Pilota, 18, per part de la PAHC Bages i el moviment popular. La plataforma hi allotjarà famílies que no tenen garantit un sostre digne i que no poden accedir a un lloguer de marcat o amb risc de desnonament sense tenir alternativa. Aquest bloc es troba buit des de fa més de 15 anys, d'ençà que es va construir el 2008. El 2013 va passar a mans de la Sareb.

La manifestació del Dia de la classe treballadora s'ha aturat al carrer Joc de la Pilota arribant des de la plaça Europa i han desplegat una lona d'extrem a extrem de vorera, de manera que el carrer ha quedat totalment tallat al trànsit. Durant la setmana, quatre famílies vulnerables ja havien entrat en quatre pisos del bloc, però la PAHC ha volgut esperar a la simbologia del Primer de Maig per anunciar la seva recuperació total.

"Els pisos estan totalment acabats, només queden per posar alguns accessoris", han explicat des de la plataforma. "Això demostra la inactivitat de l'administració a l'hora de recuperar habitatges per a les famílies més necessitades", han denunciat. Ara, els pisos s'acabaran d'adequar i serviran per allotjar-hi famílies que assisteixen a les assemblees de la PAHC i no tenen possibilitats d'accedir a un habitatge. Els vuit pisos, a més, són de diferents mides, "de manera que es poden adequar a diferents perfils de famílies", han explicat.

Molta gent s'ha aplegat aquest dilluns al migdia al carrer del Joc de la Pilota per celebrar la recuperació dels pisos per a persones amb necessitats habitacionals. Com han afirmat des de la PAHC, "aquest edifici va servir per rescatar a la banca privada amb diners públics. La Sareb és nostra perquè l'hem pagat entre tots, i cal que els seus pisos es posin a disposició de les persones que no tenen garantit el seu accés a un bé bàsic com l'habitatge". La tarda ha continuat amb el dinar i el quinto que se celebra al mateix carrer tallat mentre es completa l'alliberament,

Manresa no ha estat l'única ciutat del país on s'han alliberat habitatges. A Lleida i Sabadell, les seves respectives plataformes per l'habitatge també han alliberat blocs. I a Sant Celoni s'ha frustrat una altra ocupació per l'acció dels Mossos d'Esquadra.