Alumnes del KalØ Organic Agricultural College visiten els Horts de Sant Benet

Els estudiants de la universitat d'agricultura ecològica danesa fan una estada de quinze dies a la Catalunya Central per conèixer les bases de la producció ecològica

Alumnes de la KalØ Organic Agricultural College a Sant Benet de Bages
Alumnes de la KalØ Organic Agricultural College a Sant Benet de Bages | FCLP
Redacció
27 d'abril del 2023
Actualitzat a les 16:20h
Aquesta setmana els Horts de Sant Benet de la Fundació Catalunya La Pedrera han rebut la visita d'un grup d'estudiants de la universitat danesa KalØ Organic Agricultural College. La Fundació Catalunya La Pedrera desenvolupa als Horts de Sant Benet un projecte d'ocupació inclusiva en agricultura ecològica i jardineria situat a Món Sant Benet, a Sant Fruitós de Bages.

Durant la visita, els alumnes danesos han pogut participar d'un itinerari guiat pels camps de cultiu ecològic i han après sobre les bases de l'agricultura ecològica, com ara la biodiversitat, la fertilització del sòl, les rotacions, el control de la flora silvestre, la sanitat vegetal i els mètodes de treball. El coordinador dels Horts de Sant Benet, Ferran Argilés, els ha explicat les particularitats de les onze parcel·les de cultiu del programa i també els ha sensibilitzat sobre l'adaptació dels cultius als canvis climàtics dels darrers anys.

El grup d'estudiants visita la zona de la Catalunya Central per segon any consecutiu amb l'objectiu de conèixer el context rural i la producció ecològica del nostre país. Aquesta visita també els ha permès aprendre sobre els procediments de transformació de matèries primeres del camp en productes elaborats.