Protestes al Club Tennis Manresa per l'acomiadament de dos treballadors

Els sindicalistes acusen els nous administradors de les instal·lacions de "racisme i explotació"

Concentració dels treballadors i el sindicat a les portes del CT Manresa
Concentració dels treballadors i el sindicat a les portes del CT Manresa | ASB
23 d'abril del 2023
Actualitzat a les 10:16h
Militants i simpatitzants d'Acció Sindical del Bages s'han concentrat aquest dissabte al matí davant del Club Tennis Manresa per protestar per l'acomiadament per causes disciplinàries d'un treballador i una treballadora, que són matrimoni, "amb falses acusacions", segons expliquen fonts sindicals, "aprofitant-se de la seva situació precària".

The Club Padel, nova propietària de les instal·lacions després de la fallida de l'entitat tennística, ha aprofitat el canvi de titularitat de l'equipament per fer fora el treballador, que portava més de deu anys treballant-hi, i la treballadora, que en feia més de dos. Tots dos són originaris de Ghana. La idea de la carta d'acomiadament era que se sentissin "avergonyits i humiliats" per "intentar estalviar-se pagar les indemnitzacions".

Des d'Acció Sindical del Bages també expliquen que en la reunió de conciliació, "lluny d'intentar arribar a un acord es van limitar a intentar comprar el seu silenci i amenaçar els sindicalistes amb accions legals". El sindicat denuncia "el tracte racista i explotador que han rebut els dos treballadors" per part de la nova gestora de la instal·lació.

Sor Lucía Caram, que és qui va propiciar el primer contracte del treballador amb el club, assegura que els arguments que ha fet servir The Club Padel per fer fora els dos empleats "no només no són certs, sinó que són indignes", ha dit a NacióManresa. "Des de la Fundació posem el nostre servei jurídic a la seva disposició" ha ofert la monja manresana. "Conec els acomiadats des de fa molts anys i sé que són molt treballadors", ha conclòs.