Una dona morta en un virulent incendi que ha calcinat un pis del carrer Remei de Dalt de Manresa

La investigació "trigarà temps" a determinar la identitat de la víctima per l'estat en què s'han trobat el cos, però treballa amb la hipòtesi que és la inquilina de l'habitatge

Els Bombers atacant les flames des de la via Sant Ignasi
Els Bombers atacant les flames des de la via Sant Ignasi | Bombers
Pere Fontanals/Aina Font Torra
19 d'abril del 2023
Actualitzat el 20 d'abril a les 12:39h
Una persona ha mort aquesta matinada de dimecres arran d'un incendi que ha calcinat completament el segon pis del número 44 del carrer Remei de Dalt de Manresa, pertanyent al barri de Vic-Remei. Malgrat que fonts de la investigació que han iniciat els Mossos d'Esquadra asseguren que es "trigarà temps" a determinar la identitat de la víctima per l'estat en què ha quedat el cos, tot apunta que es tracta de la inquilina de l'habitatge, Antonia Fernández Sánchez, de 64 anys.

L'avís de foc s'ha rebut a les 4.40 de la matinada, i fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat set dotacions de Bombers, que han destacat la virulència extrema de les flames. De fet, l'immoble calcinat tenia finestres que donaven tant al carrer Remei de Dalt com a la Via Sant Ignasi, i el foc ha arribat i sobreeixit tant per una sortida com per l'altra. 

En el pis cremat hi vivia Antonia Fernández Sánchez, una dona de 64 anys amb un gos i un gat. Els Bombers també han trobat els dos animals morts. Tot i això, i degut a l'estat en què es troba el cadàver, no es pot confirmar que sigui a la dona en qüestió a qui pertany i "es trigarà temps" a saber-ho. En un primer moment, a més, hi havia la hipòtesi que dins l'immoble hi havia una segona persona que també hauria mort. Finalment, però, la policia l'ha descartat perquè els bombers no han trobat cap més cos humà.

El número 44 del carrer Remei de Dalt consta de tres pisos, de propietat privada única, i els inquilins hi són en règim de lloguer- El que s'ha calcinat és el segon. Els cinc inquilins que hi havia en els altres dos han estat desallotjats de seguida que s'ha declarat l'incendi. Després d'inspeccionar l'immoble s'han descartat danys estructurals, ja que l'estructura és de formigó. Tot i així, les famílies no s'hi podran traslladar de seguida per les afectacions del propi incendi i de l'actuació dels Bombers. Les flames han afectat el tercer pis i el primer ha quedat afectat per l'aigua dels Bombers. La veïna del primer s'ha traslladat a casa d'un fill, mentre que els quatre residents del tercer han estat reubicats per l'Ajuntament.

L'alcalde de Manresa, Marc Aloy, i el regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Calmet, s'han traslladat fins al lloc dels fets per interessar-se sobre l'estat de la qüestió. 

En el dispositiu han treballat també amb quatre unitats del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que han avaluat vuit persones que han considerat il·leses. La Policia Local de Manresa ha gestionat el trànsit, que s'ha vist afectat pel tall de les dues vies, el carrer Remei de Dalt i la via Sant Ignasi, des del Museu Comarcal fins al carrer Bertrand i Serra.

Els Mossos d'Esquadra, que hi han desplaçat tres patrulles, s'han fet càrrec de les diligències judicials i de la investigació de les causes de l'incendi. Segons una persona coneguda de la víctima, amb qui ha parlat NacióManresa, la dona acumulava peluixos i nines a l'habitatge, entre altres efectes, que poden haver accelerat l'incendi.