El comitè de vaga denuncia «l'enroc» d'Ampans durant les reunions del Departament de Treball

Els sindicalistes assenyalen que l'empresa admet que "les condicions salarials no garanteixen una vida digna", però que no vol posar "una solució sobre la taula"

Imatge d'arxiu de cartells i samarreta del comitè de vaga d'Ampans
Imatge d'arxiu de cartells i samarreta del comitè de vaga d'Ampans | Pere Fontanals
Redacció
05 d'abril del 2023
Actualitzat a les 19:19h
Aquest dimarts va tenir la tercera i última reunió acordada pel Departament d'Empresa i Treball entre la Fundació Ampans i el comitè de vaga secundat per Acció Sindical del Bages en què, segons afirmen des dels representants de l'aturada el principal escull continua essent "la dignificació de les condicions laborals dels treballadors".

Els sindicalistes assenyalen que Ampans comparteix amb ells que "les condicions salarials no garanteixen als treballadors una vida digna". Malgrat l'assumpció d'aquesta realitat per part de l'empresa, "i que Ampans té recursos econòmics per solucionar la temporalitat que se’n deriva", el comitè de vaga denuncia que la representació de l'empresa "ha manifestat que no té la voluntat de posar una solució sobre la taula, tot i les conseqüències directes que té sobre el benestar de les usuàries".

Tot i això, el comitè de vaga fa una valoració "positiva" de les gairebé dues setmanes de vaga. Han pogut fer arribar les demandes "al conjunt de la població" i han rebut suport "de famílies, extreballadors i companys del sector", segons expliquen. A més, malgrat "l'enroc" en el tema salarial, Ampans "està valorant algunes propostes de millora que estem plantejant".

El comitè de vaga, però, lamenta que Ampans ha enviat a les reunions a interlocutors "sense capacitat o voluntat per negociar i moure la seva posició" i valoren que ho fa per "desgastar els treballadors en lluita".

Arxivat a