Unes 200 persones es manifesten a Manresa en suport dels treballadors de la residència Els Comtals d'Ampans

La mobilització, convocada per Acció Sindical del Bages, ha clamat per una millora de les condicions laborals i econòmiques dels assalariats afectats

La manifestació de suport als treballadors de la residència Els Comtals d'Ampans va reunir més de 200 persones
La manifestació de suport als treballadors de la residència Els Comtals d'Ampans va reunir més de 200 persones | ASB
31 de març del 2023
Actualitzat a les 9:58h
Una mica més de dues-centes persones van participar aquesta passada tarda de dijous, a la manifestació convocada per Acció Sindical del Bages per reclamar millores laborals i salarials per als treballadors i treballadores de la residència Els Comtals d'Ampans després que fa una setmana justa comencessin una vaga indefinida per reivindicar que les seves peticions fossin tingudes en compte.

Unes reivindicacions, recordem, que ja van exposar en una reunió mantinguda amb la direcció del centre i amb membres del Departament de Treball i que, de moment, encara no han estat materialitzades, tot i que sí escoltades: "Hem aconseguit que des de la Fundació no es parli d'una altra cosa", celebraven en el marc del parlament que van llegir durant la mobilització, que va comptar amb la presència, també, d'extreballadors d'Ampans, de familiars dels afectats i de les treballadores de la residència Julio Payàs, també en peu de guerra en pro dels seus drets laborals.

La manifestació va començar a dos quarts de set de la tarda des del davant del centre de formació que Ampans té a la carretera de Vic, tocant a la Ben Plantada. Des d'allà, els protagonistes de l'acció van fer una marxa lenta pel Passeig Pere III, i un cop arribats a Crist Rei, van enfilar Guimerà amunt fins entroncar amb el carrer Barcelona. Un cop allà, van aturar-se davant d'un dels altres centres de formació de l'entitat i van aprofitar per engaxar-hi uns quants adhesius reivindicatius. La marxa va acabar davant del Capbravo del mateix carrer Barcelona, que està gestionat per usuaris d'Ampans. En aquest emplaçament va ser on es va llegir el manifest de denúncia.

"Mentre la direcció i el comitè d'empresa perden l'oportunitat de fer-nos costat i reivindicar el que és just, nosaltres continuarem donant a conèixer la informació; organitzant mobilitzacions, i treballant per aconseguir canvis que siguin irreversibles", van clamar, alhora que insistien en el fet que la problemàtica en qüestió "no només ens afecta a nosaltres, sinó que ho fa a les usuàries de la residència i a les futures treballadores". 

Exigint que "es deixi de fer negoci amb la nostra vocació", els convocants de la mobilització van carregar contra l'argument del "no tenim diners" que esgrimeix la Fundació: "De nous centres sí que en van obrint; en canvi, no consoliden la feina que s'hi fa ni garanteixen el millor servei per a les usuàries, ni les millors condicions possibles per a les treballadores". 

En el parlament, llargament aplaudit per les més de dues-centes persones presents en l'acció, els treballadors de la residència Els Comtals van recordar el "desgast físic i psicològic que suposa la nostra feina" i van alertar que si no es té en compte aquesta qüestió, al final no hi haurà assalariats que ho aguantin: "No ens podem permetre el luxe d'anar perdent professionals formats i amb experiència cada pocs anys; el cost de vida i necessitem poder pagar les factures".

La mobilització ha culminat amb el ferm compromís per part dels assistents de seguir protagonitzant accions de protesta i reivindicació: "Fins que l'empresa no s'avingui a parlar seriosament, no pararem", van sentenciar.