Fem Poble proposa «trencar» amb la majoria absoluta d'ERC per recuperar l'esperit del «Sallent capital»

En l'acte de presentació de la candidatura, el seu cap de llista, Guillem Cabra, va remarcar la prioritat de fer realitat el projecte de la residència

Fem Poble proposa recuperar l'esperit del «Sallent capital»
Fem Poble proposa recuperar l'esperit del «Sallent capital» | Fem Poble
30 de març del 2023
Actualitzat a les 17:28h


Recuperar "l'esperit i l'ambició de Sallent com a capital del Bages Nord". Això és el que va proposar Guillem Cabra, el cap de llista de la formació Fem Poble, en el marc de l'acte de presentació de l'equip que l'acompanyarà en els comicis municipals d'aquest mes de maig, que va tenir lloc dimecres a la Fàbrica Vella.

Lamentant que l'actual equip de govern -liderat per ERC- "ha manat quatre anys sense un rumb clar", el de la candidatura vinculada a la CUP va assegurar que el municipi "necessita un projecte amb ambició" que el desencalli de l'"andana" a la qual s'ha quedat clavat "veient com passaven trens per davant". En aquest sentit, i advocant per la necessitat de sargir "un projecte a llarg termini, fins al 2030", Cabra va reivindicar el paper clau i "referent" de Sallent en el sector de la indústria i en la lluita sindical, i va recordar que el poble en qüestió va ser un dels primers en tenir una biblioteca pública, la piscina o el futbol. 

Segons el líder de Fem Poble, el govern encapçalat per Oriol Ribalta "ha privatitzat tots els serveis públics que tenien a les mans i han deixat les polítiques d'habitatge en mans de l'atzar". Davant d'això, va ressaltar, la majoria absoluta d'ERC a l'Ajuntament "no ha estat positiva i és per aquest motiu que resulta imprescindible trencar-la i obrir una nova etapa amb més diàleg i consens".
 

La residència, prioritat número ú

Durant l'acte de presentació, el de Fem Poble va explicar que la primera prioritat de la candidatura és la de la construcció de la residència "que sigui de gestió pública", una qüestió, va emfatitzar, "que fa anys que Sallent espera": "Si fos per nosaltres, avui ja hi hauria màquines treballant i murs alçats; no podem esperar més", va sentenciar.

En plana urbanística, el partit de l'esquerra independentista té molt clar que totes les actuacions que es duguin a terme han d'anar en la línia d'impulsar l'economia arrelada al territori. Així mateix, Cabra va reivindicar el treball de terres en desús, la lluita contra l'emergència climàtica i l'aposta pels barris oblidats.

Clara Ferrés, número dos de la candidatura, va encarregar-se de desgranar altres propostes, com la de la cooperativa agrícola a l'Escorxador, "que treballarà la sobirania alimentària des dels hortolans fins a la venda final del producte". També es va referir al nou parc de l'Estació (amb una instal·lació per produir electricitat), a la peatonalització de l'eix comercial, a la pacificació del camí de Cabrianes i a la renovació dels parcs infantils.

Agafant el guant de Cabra, la tercera de la llista, Olga Riera, va ampliar les propostes de Fem Sallent per recuperar els barris oblidats. Posant d'exemples el de la Rampinya i el de la Verge de Fussimanya, Riera va assegurar que "necessiten més neteja, més inversió urbanística, més activitats culturals i més participació veïnal". En aquest sentit, va destacar que "impulsarem programes per implicar el veïnat en tasques voluntàries de compromís amb el poble".

Per la seva banda, Toni Fernández, número quatre, va avançar que "treballarem perquè l'habitatge, l'educació de qualitat, l'impuls de l'economia, la mobilitat sostenible, la transició ecològica i els drets socials siguin els eixos que moguin la política de Sallent". 
 

Un equip "preparat, cohesionat i amb experiència"

L'acte de presentació de dimecres va omplir tant la platea de la Fàbrica Vella com l'escenari. Aquest darrer espai, amb totes les persones que formaran part de la llista de Fem Poble; una llista, va assegurar Cabra, "preparada, cohesionada i amb experiència i entusiasme per fer que les coses passin de veritat".

A banda de Guillem Cabra, Clara Ferrés, Olga Riera i Toni Fernández, la llista de la formació compta amb els noms de Gemma CodinaAnna GinerJosep SolerMarisa BadiaToni SánchezEmili AguileraSara PonsJordi Iborra i Montse Sunyer.