«Amèrica», una reflexió sobre el passat esclavista a Catalunya, arriba aquest cap de setmana al Kursaal

Les entrades a platea tant per a la sessió de dissabte com per la de diumenge estan pràcticament exhaurides

«Amèrica» passarà per la Sala Gran del Kursaal aquest cap de setmana
«Amèrica» passarà per la Sala Gran del Kursaal aquest cap de setmana | LaVillarroel
NacióManresa
30 de març del 2023
Actualitzat a la 13:14h
La Sala Gran del Kursaal acollirà, aquest cap de setmana, dues funcions d'Amèrica, una ficció teatral de Sergi Pompermayer i dirigida per Julio Manrique que posa al descobert els secrets més foscos d'una família burgesa que viu a la Barcelona de mitjans del segle XIX. Concretament, l'acció comença situant l'espectador a l'any 1863, moment en el qual un vaixell propietat de Juan Xifré salpa del port de L'Havana amb destí a Barcelona portant a la bodega els seus cavalls i una esclava negra encadenada, l'Amèrica. Malalt de desig i ràbia, la manté tancada a les quadres fins que ella mor clamant venjança.

Segles més tard, coincidint amb l'11 de setembre del 2021, una visita inesperada a la mansió dels Xifré-Vidal, fa sortir a la llum els secrets més obscurs de la família, i la vida i la mort de l'Amèrica es fan presents.

El muntatge, que es va estrenar el passat mes de desembre al teatre La Villarroel de Barcelona, està interpretat per Joan Carreras, Mireia Aixalà, Tamara Ndong, Marc Bosch, Aida Llop i Carme Fortuny i té una durada d'una hora i mitja.

Les entrades per veure Amèrica tenen un preu de 26 euros (de 24 per a majors de 65 anys i amb el carnet Galliner i 6€ per a menors de 30 anys), i es poden comprar a les taquilles del Kursaal o per internet, a través d'aquest enllaç. Tant la funció d'aquest dissabte (que començarà a les vuit del vespre), com la de diumenge (que arrencarà a les sis de la tarda) tenen exhaurides pràcticament totes les localitats de platea.