La renovada comissaria de proximitat del Moianès donarà servei ininterromput a partir del juliol

Així ho va assegurar el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, durant la visita que va fer en el marc de les obres de millora i ampliació de l'equipament

Dionís Guiteras i Joan Ignasi Elena durant la visita de la nova comissaria de proximitat del Moianès
Dionís Guiteras i Joan Ignasi Elena durant la visita de la nova comissaria de proximitat del Moianès | Interior
NacióManresa
30 de març del 2023
Actualitzat a les 10:28h
El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, acompanyat de l'alcalde de Moià, Dionís Guiteras, va visitar dimecres a la tarda les obres de la futura comissaria de proximitat del Moianès, compartida entre Mossos d'Esquadra i la Policia Local, i que donarà servei a tota la comarca.

Elena, durant una compareixença efectuada davant de les instal·lacions del nou equipament, va destacar que "la comissaria de proximitat de Moià es troba en una comarca que fins ara no tenia Mossos les 24 horesdel dia"; un fet, va assegurar, que "no té cap sentit". En la seva intervenció, el conseller va recordar que la posada en marxa ininterrompuda d'aquesta nova comissaria s'emmarca en un context de "creixement del cos dels Mossos", que passaran de 17.500 a 22.000 agents amb l'objectiu "de ser més a prop de la ciutadania, reduir les ràtios de seguretat de la ciutat i donar tranquil·litat a la comunitat".

En aquest sentit, va remarcar que, concretament a la comarca del Moianès, les ràtios de seguretat estan per sota de la mitjana del país: "Si la mitjana nacional és de 74, ens trobem al 32". "Són molt bones dades que ens han de servir d'estímul per a seguir treballant i esforçant-nos per baixar-les", va sentenciar.
 

Posada en marxa al juliol

Les obres de millora i ampliació de la comissaria del Moianès, que van començar ja fa algunes setmanes i tenen una inversió prevista de 164.148,60 euros, es calcula que acabaran al mes de juliol. Per tant, va assegurar el responsable d'Interior, "aquest mateix estiu" l'equipament entrarà en funcionament i ho farà oferint servei ininterromput els 365 dies de l'any. Tot plegat, "per tal de resoldre la mancança d'aquest servei a la comarca".

L'objectiu de les obres és reformar i ampliar la zona destinada a la Comissaria que comparteixen els Mossos d'Esquadra i la Policia Local a la planta baixa de l'edifici de l'Ajuntament de Moià. Amb les actuacions s'ampliarà la zona d'atenció al ciutadà, així com els vestuaris, serveis i menjador. També es crearà la nova dependència de la unitat de Seguretat Ciutadana i de Relacions amb la Comunitat.

Nou comissaries de proximitat més, entre les quals la de Manresa

Amb la comissaria de Moià ja són cinc les comissaries de proximitat que es posaran en marxa els pròxims mesos arreu del territori. Les altres són les comissaries de Manresa (en una compareixença a la ciutat a principis d'aquest març, Elena va avançar que les obres s'iniciarien passat l'estiu) Tarragona, Lleida i el centre de Barcelona, i se'n preveuen cinc més fins al final de la legislatura. Paral·lelament, el Departament està reforçant també les comissaries conjuntes que ja estaven operatives amb la Policia Local a Salt, Palafrugell i Banyoles.

Aquests equipaments de proximitat permetran actuar en l'àmbit preventiu i suposen una millora en eficàcia i capacitat de reacció. D'aquesta manera, el Departament d'Interior vol consolidar un nou model policial català: més proper a la ciutadania, més vinculat al territori i amb major presència al carrer.
Arxivat a