El Consell Comarcal del Bages demana un millor finançament per als ens comarcals

La institució s'adhereix al text de l'ACM que denuncia la fragilitat de la situació financera que s'accentua per la prestació de més serveis i per la proximitat amb la ciutadania

Ple del Consell Comarcal del Bages a Avinyó
Ple del Consell Comarcal del Bages a Avinyó | CCBages
Redacció
28 de març del 2023
Actualitzat a les 15:14h
El ple de març del Consell Comarcal del Bages, que s'ha celebrat aquest dilluns a la tarda a Avinyó, ha aprovat una moció que demana un millor finançament per als consells comarcals d'arreu del país. La institució s'ha adherit al text de l'Associació Catalana de Municipis (ACM) que denuncia el dèficit històric de manca de finançament dels Consells Comarcals que limita la seva capacitat per donar resposta a les necessitats dels ajuntaments i de la ciutadania.

El text recorda que amb el pas del temps els consells comarcals han esdevingut l'espai idoni per compartir, mancomunar i concertar polítiques públiques entre ajuntaments i també per la delegació de competències del Govern de la Generalitat per a la prestació de determinats serveis bàsics, especialment per als municipis amb menys recursos.

La situació s'ha anat agreujant amb el pas dels anys, la situació de pandèmia i ara també amb la crisi energètica i de preus. Per tots aquests motius el Consell Comarcal del Bages traslladarà aquesta petició al Govern de la Generalitat a qui demanarà, també, que creï un fons complementari al Fons de Cooperació Local que doti de suficiència financera als consells comarcals mentre no s'aprovi la Llei de Governs i Finances Locals. Finalment, també es demanarà que es promoguin modificacions legislatives per tal que es pugui participar directament en els tributs de l'Estat i de la Generalitat.