Les famílies de l'Escola Valldaura reclamen «transparència» en la construcció del nou edifici

Denuncien la "falta d'informació fiable" per part del Departament i els Serveis Territorials davant els rumors "que circulen des de fa mesos"

Imatge d'arxiu de l'Escola Valldaura
Imatge d'arxiu de l'Escola Valldaura | Nia Escolà
28 de març del 2023
Actualitzat a les 11:01h
L'Associaciód de Famílies d'Infants (AFI) de l'Escola Valldaura de Manresa denuncien la falta de "transparència" i "d'informació fiable" per part del Departament d'Educació i dels seus Serveis Territorials a la Catalunya Central a l'hora de donar a conèixer quin és el projecte que tenen davant la construcció del nou edifici que ha de substituir les cargoleres que fa 13 anys que es fan servir al centre des de la seva constitució.

Malgrat alguns avenços, com la compra dels terrenys per part de l'Ajuntament la tardor del 2021, "les úniques informacions que tenim són els rumors que circulen des de fa mesos". Entre aquests rumors hi ha que l'escola passi a ser un centre "amb dues línies per curs" o que "es converteixi en un institut-escola".

Els familiars d'alumnes denuncien que "en més d'una ocasió" han demanat reunir-se amb el Departament per aclarir quins són els plans de futur que preveuen per al centre, "però l'única resposta que hem rebut és que ens adrecem a la direcció del nostre centre, cosa que, òbviament, ja hem fet".

Davant els canvis "tan significatius" que suposaria el pas a dues línies o la conversió en institut-escola, recorden que les famílies també són "part activa de la comunitat educativa" i que, per tant, han d'estar informada d'aquests plans de futur. 

A banda, més enllà de la construcció del nou edifici, l'associació també reclama que Educació garanteixi la plaça d'Educadora Social, "una figura especialment necessària en una escola d'alta complexitat com la nostra".