1 de 10
Urbanisme

Castellgalí inaugura la urbanització del sector de Ca l'Enrich de Calafell

La urbanització d'aquest sector es va iniciar el 2008 amb l'aprovació de la modificació de les normes subsidiàries

Inauguració de la urbanització del sector de Ca l'Enrich de Calafell | AjCgl
per Redacció, 27 de març de 2023 a les 19:52 |
Acompanyat de veïns i autoritats, l'alcalde de Castellgalí, Cristòfol Gimeno, va tallar dissabte passat la cinta inaugural de la urbanització del sector de Ca l'Enrich de Calafell. L'Ajuntament ha estat treballant en la integració dins la trama urbana d'aquest espai del municipi durant molts anys, que ara, per fi, ja disposa de tots els serveis bàsics.

Entre les autoritats convidades a l'acte hi va haver el diputat Xesco Gomar, president delegat de l'àrea d'Acció Climàtica de la Diputació. També Cristina Fabregat en tant que regidora de Castellgalí i també com a consellera comarcal de l'àrea de Promoció econòmica i Desenvolupament rural, així com la regidora d'Esports, Lleure i Festes, Núria Fulgado, i el regidor Lluís González


La urbanització del sector de Ca l'Enrich de Calafell va començar a caminar l'any 2008 amb l'aprovació de la modificació de les normes subsidiàries. Aquell primer document va permetre reduir l'àmbit del sector i legalitzar alhora la part més consolidada perquè és pogués completar el seu desenvolupament i assolir la condició de sòl urbà. Pas a pas es va anar avançant i durant el 2014 es va aprovar, per part de la Comissió d'Urbanisme de la Catalunya Central, el POUM de Castellgalí, dins del qual es va incorporar el Pla Parcial de Ca l'Enrich de Calafell.

Durant l'any 2020 es van adjudicar finalment les obres d'urbanització de tot el sector. Es van portar a terme dues licitacions, una per a l'execució de l'obra i l'altra per designar l'equip tècnic que l'havia de dirigir.


La inversió global del projecte l'han anat assumint els veïns, fixada en 2,5 milions, que ha servit per construir el clavegueram i fer arribar l'aigua, l'electricitat i les telecomunicacions a tots els habitatges de la zona.   

 

Participació