Jutgen l'excap comptable d'una assessoria de Manresa per estafar més de 459.000 a un client

La Fiscalia demana per a ella una condemna de sis anys de presó, i dos més per a un home que també era beneficiari de les quantitats desviades

El judici se celebrarà aquest dilluns a l'Audiència Provincial de Barcelona
El judici se celebrarà aquest dilluns a l'Audiència Provincial de Barcelona | Europapress
25 de març del 2023
Actualitzat a la 13:07h
L'Audiència Provincial de Barcelona jutjarà aquest dilluns una extreballadora d'una assessoria fiscal i comptable del carrer Súria de Manresa acusada d'un delicte continuat d'estafa, i un home a qui la Fiscalia acusa d'un delicte de receptació. L'acusació també fa responsable civil subsidiària de les penes a l'assessoria. El desfalc total provocat s'ha quantificat en més de 459.000 euros. La Fiscalia demana per a ella una condemna de sis anys de presó i per a ell, de dos anys.

Segons la Fiscalia els fets es remunten a l'any 1998 quan l'acusada, com a cap comptable de l'assessoria, es va fer càrrec de la comptabilitat d'un client i de quatre empreses del sector primari que administrava. L'acusació apunta que aprofitant la coneixença que tenia amb l'empresari, que datava d'abans de la seva entrada com a client de l'assessoria, va usar les claus bancàries particulars i de les seves societats per fer transferències des d'aquests comptes a altres de les quals era titular conjuntament amb l'home acusat. Aquest, segons assenyala, tot i no participar en les operacions "va beneficiar-se dels diners traspassats coneixent el seu origen il·lícit".

Així, de forma periòdica i des de l'any 2004, l'acusada ordenava transferències al compte conjunt que tenia amb l'acusat, però també emitia xecs bancaris contra les empreses de l'empresari en els que feia constar el compte dels acusats com a beneficiari "sota l'aparença de respondre a operacions pròpies de l'activitat mercantil".

D'aquesta manera, els acusats van ingressar 28.250 euros del patrimoni particular de l'empresari, i 303.730,74 euros d'una de les empreses, 1.300 euros d'una altra, 122.266,69 euros de la tercera i 4.000 euros de l'última, per a un total de més de 459.000 euros, dels que hauran de respondre conjuntament i de forma solidària, i subsidiàriament l'assessoria.

Per tot plegat, la Fiscalia demana sis anys de presó per a l'acusada d'un delicte continuat d'estafa, a més d'una multa de 3.650 euros, i dos anys per a l'acusat d'un delicte de receptació