1 de 10
Abusos sexuals

Les famílies de Sant Fruitós reben eines per prevenir als infants font l'abús sexual

​La Fundació Vicky Bernadet ha ofert aquest dijous una xerrada davant una trentena llarga de persones

Xerrada sobre relacions abusives a Sant Fruitós de Bages | AjSFB
per Redacció, 25 de març de 2023 a les 10:04 |
La Fundació Vicky Bernadet ha ofert aquest dijous una xerrada a Sant Fruitós de Bages, dirigida a familiars per oferir-los eines per a la prevenció i la detecció de l'abús sexual infantil.

La xerrada ha tingut com a eix central la forma en com eduquem als infants perquè tinguin prou autonomia, autoestima i seguretat per dir no, davant de situacions que no els resulten satisfactòries.


Una trentena llarga de persones han pres part en aquesta sessió que ha anat a càrrec de la mateixa Vicky Bernadet, qui va ser víctima d'abusos durant la seva infància. 

Aquesta xerrada està emmarcada dins un projecte global de prevenció dels abusos sexuals a infants, en el que s'estan duent a terme accions formatives amb la comunitat educativa, amb les famílies i aviat es faran amb l'alumnat de 6è de primària, per tal que tothom tingui eines per identificar situacions abusives i poder-les prevenir.


Aquest projecte de prevenció d'abusos sexuals neix de la petició del professorat del municipi per preparar una eina que permeti donar eines als infants per poder dir que no a qualsevol situació abusiva, o a narrar-la en cas que l'hagin patit, i alhora donar eines als referents dels infants per poder fer accions preventives i donar una bona resposta en casos de revelacions.

 

Arxivat a:
Societat, abusos sexuals
Participació