La lluita del Baxi Manresa continua a Fontajau

Els bagencs s'enfronten al Bàsquet Girona, a qui ja van derrotar a la primera volta

La lluita del Baxi Manresa passa aquest cap de setmana per Girona
La lluita del Baxi Manresa passa aquest cap de setmana per Girona | J. Alberch
24 de març del 2023
Actualitzat a les 18:32h
El Baxi Manresa continuarà contra el Bàsquet Girona (dissabte, 18.00h. Movistar Deportes 3) la seva lluita principal que no és altra que la permanència a la Lliga Endesa. El triomf davant el Coosur Betis la setmana passada i la dolça derrota enfront el Rytas Vilnius no han de canviar la perspectiva d'un equip que continua en una situació delicada a la competició estatal. Pedro Martínez ha manifestat en més d'una ocasió que li agradaria implicar més equips en la lluita per evitar el descens. Derrotar el Bàsquet Girona és una de les fórmules. El triomf bagenc a Fontajau reduiria a només dues victòries la distància entre els dos equips i deixaria el bàsquet average a favor del Baxi Manresa. 

Pedro Martínez ha comparegut davant els mitjans abans de sorteig de la Basketball Champions League i no ha expressat cap preferència. "La preferència és el Girona", ha comentat en referència al partit d'aquest cap de setmana. Sí que ha valorat de forma positiva ser als quarts de final de la competició europea per segon any consecutiu després de totes les dificultats viscudes. 

L'equip manresà arribarà amb poc temps de preparació a Fontajau però sense cap incidència en l'aspecte físic. Martínez espera un partit complicat contra "un equip que està fent una bona temporada. Té jugadors amb una gran capacitat en l'u contra u. I un jugador excepcional com el Marc Gasol que ho condiciona tot. No només per les estadístiques sinó també pel què genera". Les claus del partit passen per jugar amb energia i igualar el nivell de duresa dels gironins. 

La diferència de tres victòries entre el Baxi Manresa i el Bàsquet Girona no preocupa massa Martínez. "Nosaltres lluitem per no baixar i ells tenen objectius més ambiciosos. Tres victòries a aquestes alçades són moltes", ha explicat el tècnic de l'equip bagenc.

El Bàsquet Girona ocupa la catorzena posició amb vuit victòries. Després del seu pas pel Nou Congost els gironins van encadenar una sèrie de quatre victòries seguides que li van permetre fer un salt endavant a la classificació i mirar-se la zona de descens amb una certa tranquil·litat. Però després han perdut cinc partits dels sis darrers que han jugat. Respecte el partit de la primera volta, Aíto García Reneses ha perdut Pierre Oriola i Josep Franch

Aíto ha valorat de forma positiva la setmana d'entrenaments però no es refia gens del Baxi Manresa. "Hem entrenat molt bé però hem d'estar convençuts del què hem de fer per jugar bé el partit. El Manresa és un equip intens i a Europa ho està fent molt bé", ha manifestat l'entrenador del Bàsquet Girona. Un dels seus jugadors, Pol Figueras, demana que l'afició ompli Fontajau per "treure el màxim de nosaltres mateixos. Dissabte és un dia perfecte perquè el pavelló estigui ple i ens ajudi a empènyer l'equip".

Antonio Conde, Alfonso Olivares i Rubén Sánchez Mohedas arbitraran el partit.

Arxivat a