Sant Fruitós fa un pas endavant per desenvolupar la zona de l'Hostal Pineda

El ple de l'Ajuntament ha aprovat la modificació puntual d'aquest àmbit de Pineda de Bages

Futur projecte per a les finques de l'Hostal Pineda
Futur projecte per a les finques de l'Hostal Pineda | AjSFB
Redacció
23 de març del 2023
Actualitzat a les 18:43h
L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha aprovat en el ple d'aquest mes de març la modificació del planejament urbanístic que permetrà desencallar l'estat d'abandonament de l'Hostal Pineda, a Pineda de Bages.

La modificació urbanística que s'ha aprovat de forma provisional afecta la parcel·la ocupada per l'antic Hostal Pineda, actualment de propietat privada i que avui dia està qualificada d'espai lliure.

Amb aquest canvi es podran realitzar un seguit d'actuacions dins la urbanització que permetran ampliar l'oferta de serveis i d'espais lliures, especialment a la parcel·la central, que a hores d'ara és un espai lliure per a ús esportiu, i que podrà transformar el seu ús. 

Concretament, la modificació introdueix un equipament privat, i un de públic, al sistema d'espais lliures on en l'actualitat hi ha l'hostal, de manera que fa viable el desenvolupament d'un nou model destinat a dotar dels serveis necessaris a la urbanització.

La proposta, a més d'ampliar el ventall d'usos compatibles en aquest espai per augmentar-ne la funcionalitat, també planteja una sèrie d'actuacions per adaptar la urbanització actual a les necessitats socials de l'entorn, com per exemple eixamplant seccions viàries, generant recorreguts interiors o modificant les condicions d'aparcament i millorant alhora la seva accessibilitat i connectivitat per integrar-la al teixit residencial existent i consolidar-la com a element de referència local.

La modificació a l'àmbit de Pineda de Bages inclou també la requalificació dels terrenys municipals qualificats com a ciutat jardí com a sistema d'espais lliures, fet que afavorirà la connexió amb el futur sector Pineda IV.

Ara és la Comissió d’Urbanisme de la Catalunya Central qui haurà d'aprovar aquesta modificació per a poder començar a treballar en la redacció d'un projecte constructiu en aquest àmbit.

L'espai conegut com l'Hostal de Pineda ocupa una superfície de 10.691 m2, entre els carrers Parador, Joaquim Blume i la carretera BV-4501. Durant les darreres dècades les instal·lacions han entrat en decadència i actualment tota l'àrea està en desús.

Aquesta aprovació inicial ha tirat endavant amb els vots favorables de l'equip de govern i l'abstenció del grup municipal a l'oposició.