1 de 10
Canvi climàtic

L'Hora del Planeta farà apagar els llums de la Seu, la Cova i l'Ajuntament de Manresa

Per demostrar un suport global a l’acció promoguda pel World Wide Fund for Nature contra el canvi climàtic

La il·luminació de la Seu i de la Cova s'apagarà dissabte a la nit | AjM
per Redacció, 23 de març de 2023 a les 16:44 |
Aquest dissabte, l'Ajuntament de Manresa apagarà l'enllumenat ornamental dels edificis i monuments emblemàtics de Manresa: la Basílica de la Seu, el Santuari de la Cova i la façana de la casa consistorial. Un any més, l'acció es porta a terme per donar suport a la iniciativa que es fa a escala mundial promoguda pel World Wide Fund for Nature (WWF), anomenada L'Hora del Planeta. L'apagada es farà entre 2/4 de 9 i 2/4 de 10 del vespre.

Es tracta d'una acció que implica milions de persones, ciutats, empreses i organitzacions cíviques de tot el món, que apaguen els llums dels seus edificis i monuments el mateix dia i a la mateixa hora, per demostrar un suport global a la lluita contra el canvi climàtic.


A Catalunya, desenes de poblacions deixaran els seus edificis i monuments més emblemàtics a les fosques per donar suport a la iniciativa. Aquesta acció té com a objectiu principal conscienciar a la societat de prendre mesures contra el canvi climàtic i les emissions contaminants, així com la necessitat d'estalviar energia i reduir la contaminació lumínica, evitant que augmenti la temperatura del planeta produint danys irreversibles a l'economia i a la salut.

L'any 2022 va ser el cinquè més càlid del món i el segon més extrem a Europa, segons el darrer estudi de Copernicus. De fet, els vuit darrers anys (de 2015 a 2021), han sigut els vuit anys més càlids mai registrats sobre la superfície de la Terra.


Els oceans mai no han estat tan calents: tampoc no han estat tan àcids en els últims 26 milions d'anys. El col·lapse d'espècies ha donat lloc a l'inici de la sisena extinció massiva: una quarta part dels animals i les plantes estan en perill d'extinció a causa de l'activitat humana.

 

Participació