Ja hi ha data d'estrena de «Tú también lo harías», la nova sèrie de David Victori rodada a Manresa

Es tracta de la primera ficció en què el cineasta manresà exerceix de "showrunner" i el projecte amb el qual assegura que s'ha sentit més lliure

«Tú también lo harías», del manresà David Victori, ja té data d'estrena
«Tú también lo harías», del manresà David Victori, ja té data d'estrena | Disney+
23 de març del 2023
Actualitzat a la 13:02h
El 14 de març del 2022 el cineasta manresà David Victori cridava el primer "Acció!" d'un projecte que feia pràcticament quatre anys que tenia al cap. Aquell dia començava el que ell mateix descrivia com el rodatge "més vibrant i il·lusionant de la meva vida". I no li faltaven raons, per pensar així: es tractava de la primera ficció en què es posava el barret de showrunnerQuè vol dir, això? Doncs que a diferència dels projectes que havia portat a terme fins al moment, en els quals signava com a guionista o com a director, en aquest també exercia la funció de productor executiu; una funció que li ha permès, més que mai, "guiar-me per l'instint, pel cor i pel moment present".

I és des d'aquesta llibertat creativa que s'ha gestat Tú también lo harías, una sèrie de vuit capítols amb el suspens com a gènere de capçalera que arrenca amb un atracament dintre d'un autobús que està fent el trajecte Aeroport de Barcelona-Manresa i que acaba amb l'assassinat de tres dels assaltadors. Els encarregats de la investigació del cas (dos agents de policia que, a més, són exparella), intentaran esbrinar qui hi ha al darrere de les morts, però no ho tindran fàcil, perquè cap dels sis passatgers que estaven presents en l'atracament, és capaç d'identificar l'assassí. I això els fa sospitar, perquè creuen que els testimonis els amaguen informació. Tot plegat, mentre el cas es viralitza i l'opinió pública es posiciona a favor de l'assassí, al qui ja han batejat amb el nom d'El Justicier

A banda de l'elenc interpretatiu de primer nivell -encapçalat per Ana Polvorosa (AídaLas Chicas del Cable, La Fortuna), Michelle Jenner (Los Hombres de Paco, Isabel), Paco Tous (Los Hombres de Paco, La Casa de Papel, Contratiempo), Pablo Molinero (La Peste, El Verano que Vivimos), Ana Wagener (El reino, El Inocente, Intimidad), Elena Irureta (Patria, Ocho Apellidos Marroquís) i José Manuel Poga (Toro, Palmeras en la nieve, La Casa de Papel)-, Tú también lo harías "ha tingut la sort de comptar amb un equip de professionals increïbles i meravellosos", assegura Victori. De fet, un dels objectius del director manresà era "donar molt espai a les aportacions que fes cadascun d'ells perquè poguessin florir" i, així, enriquir el projecte. "El lema que no he parat de repetir en tot el procés de gestació ha estat: Juga com un nen però amb la seriositat amb què juga un nen".

Ja hi ha tràiler i data d'estrena

El 22 de maig acabava el rodatge de la sèrie. Deu mesos després, el mateix David Victori ha fet pública la data en què s'estrenarà: serà el dimecres 26 d'abril, a través de la plataforma Disney+. Els vuit capítols de la ficció es penjaran a la vegada, de manera que qui ho vulgui la podrà veure en mode marató. Disney+ també ha compartit per Youtube el tràiler de la ficció.

Manresa, escenari molt present

Només amb el tràiler de Tú también lo harías, ja veiem que Manresa hi apareix en nombroses escenes. De fet, la capital del Bages -així com també el seu entorn- va ser una de les ubicacions que l'equip de rodatge més va concórrer durant els mesos de gravació. L'Anònima, les instal·lacions de Regió7 i els polígons dels Comtals i La Serreta (a Sant Fruitós) van ser els principals emplaçaments, especialment aquest últim, on "ens hi vam passar diversos dies, sobretot a l'esplanada que hi ha al davant de l'antic Menfis i per la carretera que uneix aquest polígon amb Manresa", revela el creador. A banda, la sèrie ha gravat exteriors a Barcelona, Mataró i Vilafranca del Penedès.