Brega entre el PSC i ERC perquè el butlletí republicà ha arribat a les bústies amb «L'Apuntador»

Els socialistes manresans també li han tirat en cara que la seva propaganda electoral "fa servir el mateix format i mida" que la publicació municipal

Exemplars de «L'Apuntador» amb propaganda electoral d'ERC
Exemplars de «L'Apuntador» amb propaganda electoral d'ERC | @_pscmanresa
22 de març del 2023
Actualitzat a les 23:00h


El PSC i ERC de Manresa han protagonitzat aquest dimecres una picabaralla de baixa volada arran de la "coincidència" temporal de l'enviament de L'Apuntador de l'Ajuntament de Manresa amb el butlletí de la formació republicana, que han arribat junts a moltes bústies de la ciutat.

Els socialistes han usat les xarxes socials per retreure-li a l'alcalde de Manresa el que han valorat com "una altra passada de frenada", al "distribuir conjuntament" la publicació municipal amb la "propaganda electoral" d'ERC. A més, han incidit en el fet que el butlletí republicà està fet "en el mateix format i tipus de paper". Per tot plegat han demanat a ERC "ordres immediates" per aturar una de les dues trameses per evitar la coincidència.

També l'exportaveu del grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Manresa Felip González hi ha posat cullerada. Ha assegurat que "no és la primera vegada" que passa un fet com aquest. Ha exposat que en plena pandèmia es va enviar informació municipal feta per tots els grups que va arribar a les cases "al mateix temps que el butlletí d'ERC".
 
Els republicans han agafat el guan i han respost al PSC a les xarxes socials -i també a través d'una nota de premsa- assegurant que el fet es deu "exclusivament" a qüestions administratives de l'empresa repartidora i que "en cap cas" no ha donat instruccions per fer el repartiment conjunt. 

ERC ha aclarit que aquesta coincidència "només s'ha donat en algunes zones de la ciutat" i que té constància que "també s'ha produït amb propaganda electoral d'altres partits polítics". Posteriorment, en una altra piulada, la regidora republicana Cristina Cruz ha afirmat que ha passat amb la propaganda del PSC al barri del Xup, i també se n'han vist al barri de la Mion.
 
Sobre la mida i el format del butlletí republicà, el partit ha assegurat que s'han repartit 27 números de la publicació de manera periòdica des de fa anys i que "sempre ha tingut el mateix format".

Malgrat tot, ERC ha afirmat que demanarà a l'empresa proveïdora que, "en la mesura del possible", eviti que el repartiment del butlletí coincideixi amb el de L'Apuntador.