L'Institut Escola Guillem de Balsareny, premiada al Concurs Escolar del Grup Social ONCE

En aquesta edició han participat 32.218 escolars de 691 centres educatius de Catalunya

Institut Escola Guillem de Balsareny
Institut Escola Guillem de Balsareny | Educació
Redacció
22 de març del 2023
Actualitzat a les 16:31h
L'Institut Escola Guillem de Balsareny ha estat un dels tres centres seleccionats com a guanyadors de Catalunya al 39è Concurs Escolar del Grup Social ONCE que, en aquesta ocasió, ha convidat els docents i estudiants a realitzar treballs que impulsin ciutats i municipis sense barreres com a via per a la inclusió i l'accessibilitat de totes les persones. En aquesta edició han participat 32.218 escolars de 691 centres educatius de Catalunya, sota la coordinació de 738 professionals de l'educació.

Aquest habitual i tradicional programa de sensibilització educativa, que és el Concurs Escolar del Grup Social ONCE, ha presentat una proposta pedagògica per impulsar el treball en equip, la companyonia, la inclusió i la igualtat des de l'etapa educativa.

La participació en aquesta edició ha estat per aules completes, que han hagut de realitzar una lona, ​​a tall de tanca publicitària, amb un disseny que ha posat en valor la importància d'aconseguir una ciutat sense barreres, així com una societat inclusiva. 

Per dur a terme aquest treball, els estudiants han tingut a la seva disposició material didàctic, elaborat per experts en la matèria, sobre els diferents tipus de discapacitat i sobre l'accessibilitat, que han servit de suport per facilitar la participació

Les aules guanyadores en aquesta fase autonòmica rebran com a premi un smartwatch (un rellotge intel·ligent). A més, passen a la següent fase, l'estatal, la resolució de la qual es coneixerà el mes d'abril. Els estudiants i docents que guanyin aquesta edició a nivell estatal, a la seva respectiva categoria tindran l'oportunitat de gaudir del Festival de la Inclusió, un esdeveniment que tindrà lloc al seu propi centre educatiu i que comptarà amb diverses activitats com música, espai gaming o diferents challenges.