Dionís Guiteras optarà a la reelecció com a alcalde de Moià a les municipals de maig

Seria el seu quart mandat després que fos escollit batlle, per primera vegada, l'any 2011

Dionís Guiteras en una imatge d'arxiu
Dionís Guiteras en una imatge d'arxiu | Adrià Costa
Redacció
22 de març del 2023
Actualitzat a les 15:42h


El grup municipal d'Aramoià, vinculat a ERC, ha escollit Dionís Guiteras i Rubio per encapçalar la candidatura a les properes eleccions municipals del 28 de maig. L'actual alcalde de Moià optarà així a la reelecció per un quart mandat després que fos escollit batlle, per primera vegada, l'any 2011.

El cap de llista ha volgut agrair a la secció local i a la gent de Moià la confiança "després de tres mandats on tot ha estat marcat pel deute, les restriccions econòmiques, la falta de personal tècnic i a més en l'últim hem hagut de fer front als estralls d'una pandèmia". Guiteras s'ha mostrat optimista i entusiasta afegint que "després de molta feina, i ara que la situació ja està estabilitzada, tenim moltes ganes de completar els projectes iniciats, i poder començar-ne de nous que implicaran una revolució a Moià en diversos àmbits. Després de demostrar que sabem ser uns bons gestors, ara volem demostrar de què som capaços construïnt el Moià que volem".

En aquesta línia, Guiteras ha destacat que en aquest mandat atípic per la Covid, s'ha reforçat la "musculatura" de l'Ajuntament amb la contractació de treballadors de les diferents àrees: secretaria, àrea econòmica, serveis a les persones, joventut i àrea tècnica d'urbanisme.

També ha assenyalat fites que ja s'han acabat com la depuradora, el parc de bombers i el pàrquing soterrat que permetrà aplicar amb més determinació el Pla de Mobilitat; projectes que estan en procés com les obres d'urbanització de Montví de Baix, el Jo i el polígon del Pla Romaní, i que ja s'ha començat a treballar per recepcionar el polígon d'El Prat. També ha tingut una menció especial per les obres d'ampliació de l'oficina compartida de Mossos d'Esquadra i Policia Local que permetrà disposar d'agents les 24 hores del dia, els set dies a la setmana.

En l'àmbit de la transició energètica, un dels "punts forts" dels mandats de Guiteras, s'han realitzat diverses actuacions per millorar l'estalvi energètic dels edificis municipals i de l'enllumenat, s'han fet diverses instalacions de plaques fotovoltaiques. En aquest proper mandat es vol ser més incisiu i a part d'instal·lar plaques fotovoltaiques a tots els edificis municipals, i instal·lar una caldera de biomassa a les escoles públiques amb la subvenció corresponent, s'està pendent de la concessió d'una subvenció del Ministerio per un projecte trencador i innovador d'economia circular.

Mirant al futur, Guiteras destaca la gran quantitat de projectes que seran una realitat properament com "la rehabilitació de l'antiga fàbrica de Cal Comadran que ens permetrà disposar d'espais i equipaments públics per a les entitats del municipi, la rehabilitació dels pisos de la Caserna per dedicar-los a habitatges social". Destaca també l'impuls que s'ha donat a la cultura, potenciant les activitats i actuacions tan locals com nacionals, i comenta que "estem a l'espera d'una altra subvenció milionària per transformar Les Faixes en un equipament cultural que ens permetrà disposar d'uns espais inimaginables fins a dia d'avui però que són imprescindibles per aquest Moià que volem."