L'excepcionalitat endureix les restriccions d'aigua destinada a reg agrícola de la Séquia

Es redueix de forma significativa el desembassament permès, i es recorda que la concessió de l'aigua és només per als usuaris donats d'alta al padró de regants

Participants a la Transéquia 2023 caminant al costat de la Séquia, a Manresa
Participants a la Transéquia 2023 caminant al costat de la Séquia, a Manresa | Aina Font Torra
Redacció
22 de març del 2023
Actualitzat a les 10:53h
L'entrada a l'escenari d'excepcionalitat per sequera ha fet que Junta de la Séquia adopti mesures concretes en l'ús de l'aigua de reg agrícola provinent de la Séquia.

Una de les mesures excepcionals que es contempla és la reducció del desembassament per reg, és a dir, la quantitat d'aigua de la Séquia que es pot destinar a reg agrícola, que passa dels 850 l/s a un màxim de 164 l/s. Aquesta dotació correspon al mes de març i s'anirà revisant.

Les restriccions i les mesures que han de prendre els regants de la Séquia són que només es podrà regar en determinats dies, que seran informats per la Junta de la Séquia als regants; el reg s'ha de reduir en un 40%, reduint l'extensió cultivada o canviant a un sistema de reg més eficient), i l'aigua de la Séquia només es pot destinar a ús del regadiu i pels usuaris donats d'alta al padró de regants del terme de Manresa.

La sequera continua agreujant-se i resulta imprescindible adoptar mesures per intensificar l'estalvi i optimitzar els recursos i els consums, davant d'unes previsions meteorològiques pessimistes, i d'aquesta manera forçar la reducció de l'ús dels recursos hídrics.

Si la sequera persisteix, en la fase d'emergència no es podrà regar sota cap concepte.