1 de 10
Lacetània

Les Jornades Lacetània s'obren a la ciutadania i a la resta d'instituts de la ciutat

Començaran el proper dilluns 27 de març amb una conferència del físic Xavier Obradors

Xavier Obradors pronunciarà la conferència inaugural de les Jornades Lacetània | Arxiu particular
per Redacció, 21 de març de 2023 a les 23:12 |
Xerrades, tallers, sortides, exposicions... Les Jornades Lacetània tornaran la setmana vinent amb gairebé una seixantena d'activitats programades al voltant del tema central d'aquest any: l'energia neta i assequible. Per primera vegada, algunes de les propostes estan obertes a tots els centres educatius de la ciutat. També és oberta, en aquest cas a tota la ciutadania, la conferència inaugural, que anirà a càrrec del físic manresà Xavier Obradors, director de l'Institut de Ciència de Materials de Barcelona i professor al CSIC i a la Universitat de Barcelona. La conferència, titulada Els desllorigadors en la lluita contra el canvi climàtic: materials i sostenibilitat, tindrà lloc el dilluns 27 de març a les 7 de la tarda a la Sala 2000 de l'institut Lacetània.

Ja des de dilluns al matí, l'alumnat del centre tindrà al seu abast un amplíssim ventall de propostes que els permetrà estar en contacte i compartir coneixement amb experts d'àmbits molt diversos. Del programa de dilluns destaca un taller sobre els ODS a Manresa, impartit per tècnics de l'Ajuntament. Dimarts se'n farà un altre sobre la revolució energètica a les escoles, impartit per l'Institut Català de l'Energia. Es tracta d'una de les propostes que s'obre a d'altres centres educatius. També serà oberta la xerrada de dimecres a càrrec del Consell Comarcal del Bages, titulada Bages renovable 20-50.


Pel que fa a les sortides, destaquen les que es faran a les empreses Vicens Maquinària Agrícola, Gestamp Metalbages, KTM Sportmotorcycle de Terrassa i TRS Motorcycles. També es visitarà el nou túnel de vent de la UPC Manresa i l'equip Dynamics, també de la UPC, i s'anirà fins a Artés per conèixer com és una casa ecològica.

A més, durant tota la setmana el vestíbul de l'institut acollirà diferents exposicions: una sobre els ODS a Manresa, una altra de l'Institut Català de l'Energia sobre els hàbits i accions que poden fer els ciutadans per fer un bon ús de l'energia i una d'un jardí vertical feta per alumnes de tercer d'ESO de l'institut.


Les Jornades Lacetània arribaran enguany a la seva 37a edició amb l'objectiu de convertir l'institut en un centre de divulgació de coneixement al voltant d'un tema central, facilitant que experts de diferents àmbits puguin compartir tot el que saben amb els alumnes del centre i amb el conjunt de la ciutadania de Manresa.

 

Participació