Aigües Manresa organitza visites a dues de les seves estacions potabilitzadores de l'aigua

Dissabte mostrarà l'ETAP de Manresa i a l'EDAR de Sant Fruitós - Navarcles - Santpedor per conèixer com es depura l'aigua abans de retornar-la al medi

Aigües Manresa organitza visites guiades a l'ETAP Manresa
Aigües Manresa organitza visites guiades a l'ETAP Manresa | Aigües Manresa
Redacció
21 de març del 2023
Actualitzat a les 22:30h
Aquest dimecres es commemora el Dia Mundial de l'Aigua, enguany en un context marcat per l'excepcionalitat de la sequera a Catalunya, i perquè es portarà a terme a Nova York la primera conferència sobre l'aigua, organitzada per les Nacions Unides, des del 1977.

És necessari entendre com es tracta l'aigua, i la cura que s'ha de tenir en preservar-la per ajudar a prendre consciència de la seva importància, així com de la sort que de poder gaudir d'aquest bé essencial només girant el mànec de l'aixeta. Per això Aigües Manresa obre les portes de dues de les seves instal·lacions per mostrar com es potabilitza l'aigua i com es depura.

L'Anna Ribera, cap de tractament d'Aigües Manresa, i la Marta Grau, tècnica de tractament, seran les encarregades de fer visites guiades a l'Estació de Tractament d'Aigua Potable (ETAP) de Manresa. Les visites a l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR) de Sant Fruitós de Bages - Navarcles - Santpedor, aniran a càrrec de la Maria Jou, cap de depuració d'Aigües Manresa, i l'Anna Lupón, tècnica de control de processos de depuració de l'empresa. Les guies mostraran, no només el funcionament de les plantes, sinó també la importància d'aquesta tasca i l'impacte directe que té en el dia a dia.

Les visites guiades es portaran a terme el proper dissabte a 2/4 d'11 del matí, a 2/4 de 12 i a 2/4 d'1 del migdia i per poder participar-hi caldrà inscriure-s'hi prèviament a aquest formulari. Les places són limitades.