El Baxi Manresa busca a Lituània el pas als quarts de la BCL

Una victòria contra el Rytas o una derrota per dotze o menys punts ho farà possible

El Baxi Manresa es juga la seva continuïtat a la BCL contra el Rytas Vilnius
El Baxi Manresa es juga la seva continuïtat a la BCL contra el Rytas Vilnius | FIBA
21 de març del 2023
Actualitzat a les 21:36h
El Baxi Manresa buscarà contra el Rytas Vilnius (dimecres, 18.30h. Esport3) la classificació per als quarts de final de la Basketball Champions League (BCL). Els números són molt clars. En cas de guanyar o perdre el menys de tretze punts l'equip bagenc passarà ronda i arribarà a l'eliminatòria prèvia a la Final Four. Per contra, la derrota per tretze o més punts deixaria el Baxi Manresa fora de la competició europea. La derrota per tretze punts també seria fatídica per als interessos manresans perquè caldria recórrer a l'average general i aquest seria favorable als lituans.
 
En cas de classificació, els manresans ho faran com a segons de grup i jugaran contra el primer d'un altre grup amb el factor pista en contra. El Lenovo Tenerife i l'Unicaja de Màlaga són dos possibles rivals. L'altre sortirà del partit que jugaran l'Estrasburg i Hapoel Jerusalem. El rival, en cap cas, no serà el Telekom Bonn. 

Pedro Martínez no renuncia a res. Malgrat reconèixer que els viatges perjudiquen el seu equip en aquest tram final de temporada, afirma que "ens agradaria continuar en la competició europea. Però no ens va massa bé jugar tan lluny el dimecres. Anirem partit a partit i intentarem classificar-nos". El tècnic va explicar a la roda de premsa posterior a la victòria contra el Coosur Betis que "si em fan escollir guanyar un partit escullo el segon (davant el Bàsquet Girona) però com no podem triar anirem dia a dia".

Dani Pérez i Marcis Steinsberg han valorat el partit el dia abans. El base té molt clars els números d'aquesta jornada però assegura que en cap cas especularan. "Sabem que per classificar-nos no necessitem guanyar, però si plantegem el partit en perdre per menys de dotze punts ens estarem equivocant. L'equip sortirà a guanyar el partit i després segons com avanci ja parlarem de l'average", comenta Pérez. La victòria contra el Coosur Betis ha donat molta moral a l'equip bagenc. "Ens ajuda a afrontar el tram final de la competició", afegeix el director de joc del Baxi Manresa que defineix el Rytas Vilnius com un equip "molt complert". En opinió de Pérez, Marcus Foster és el jugador més destacat però afegeix que té bons jugadors a totes les posicions.

Al seu torn, Steinsberg coincideix amb el seu company i explica que sortiran a guanyar el partit si bé "els dotze punts són bons per a nosaltres. Però ens hem de centrar en nosaltres i estar preparats des del primer minut". El pivot letó també ha parlat de la mentalitat amb què van jugar contra el conjunt verd-i-blanc i creu que a Lituània ha de ser la mateixa. Finalment, Steimnsberg també coincideix amb Pérez sobre les prestacions del Rytas Vilnius.

El Rytas arriba en un moment irregular. Els lituans han guanyat els tres darrers partits oficials que han disputat. Però anteriorment, van sumar quatre derrotes consecutives. Tot i això, l'equip dirigit per Giedrius Zibenas es va mostrar fiable el dia que es jugava mantenir les seves opcions de seguir viu a la BCL i es va imposar amb claredat al Bahcesehir (69-92). Foster, el jugador franquícia del Rytas Vilnius, duu una mitjana de 20 punts per partit aquesta temporada.
Arxivat a